Molim odgovor na upit.
Kanalizacijska trasa koja prolazi javnim putem kod kucnih br. 74 i 66. nije provedena.
Kada ce poceti radovi, izvodjaci u konfliktu?
Rok izvedbe je trebao biti gotov 2021. godine.

Mi smo pripremili do puta cjevi.
Mjesni odbor Drenova i Vodovod i Kanalizacija nemaju konkretne odgovore.

Hvala na odgovoru.

Edydy / 03.03.2023.

Poštovani,

u Komunalnom društvu Vodovod i kanalizacija navode kako će se vodno-komunalna infrastruktura na adresi Drenovski put 74 i 66 graditi u sklopu EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, grupe radova C „Izgradnja sustava odvodnje – Proširenje Rijeka“. U sklopu navedene grupe radova, u 17 podsustava, izvest će se 41 km kanalizacijske mreže, 24 km vodovodne mreže te 29 objekata, odnosno crpnih stanica. Planirano trajanje radova je 1560 dana.

Ugovor za navedenu grupu radova potpisan je 24. kolovoza 2022. U ViK-u ističu da je prije početka izvođenja radova izvođač dužan izraditi svu potrebnu dokumentaciju kako bi mogao pristupiti građenju. Izvođač je trenutačno u završnoj fazi pripreme dokumentacije, a prije pristupa gradilištu. Prema zadnjem dinamičkom planu izvođača, radovi na navedenom podsustavu trebali bi se izvoditi između prosinca 2023. i lipnja 2024. godine. Prije samog izvođenja radova, izvođač će zajedno s projektantom i nadzornim inženjerom obići sve lokacije budućih priključaka kako bi zajedno s korisnicima definirao točnu lokaciju pojedinog priključka koja najviše odgovara krajnjim korisnicima. Za istaknuti je da je potrebno izgraditi cijeli podsustav da bi se dobila uporabna dozvola i omogućilo priključenje.

Korisnici će svakako pravovremeno biti obaviješteni o svim eventualnim izmjenama dinamike izvođenja radova kako bi bili u tijeku s napretkom projekta i kako bi svoje aktivnosti mogli planirati na vrijeme. Dodatne informacije o 233.799.649,88 EUR vrijednom EU projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u visini od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije, dostupne su na internetskoj stranici projekta https://aglomeracijarijeka.eu i mrežnim stranicama KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. https://www.kdvik-rijeka.hr/eu_projekti/Aglomeracija_Rijeka.

S poštovanjem,

Gradska uprava.

Odgovorite