U centru grada Rijeke, na adresi Titov trg nalazi se prometni znak putokaz za gradove Zagreb, Opatija, Pula, Ljubljana i Trst-Pula koji je oštećen (savijen) nejasan i izbljeđen.

Takav putokaz već duže vrijeme stoji oštećen na Titovom trgu na bez očigledne namjere da se zamijeni sa novim i na pogled svim građanima i putnicima namjernicima koji se mogu samo čuditi i pitati kako je to moguće.
Sukladno navedenom, molim Vas da u što kraćem mogućem roku navedeni prometni znak zamijenite sa odgovarajućim i tako uklonite sramotu u centru grada, a temeljem Pravilnika o prometnim znakovima, signalizaciji i opremi na cesti (N.N. 105/04) i ostalim važećim pozitivnim propisima.

– Ovaj dopis sam poslao 28.06.2011. godine M.O. Sušak, Gradu Rijeci i Rijeka Prometu koji su uredno odgovorili da nije u njihov nadležnosti jer njome upravljaju Hrvatske ceste kojima je i prosljeđen zahtjev za zamjenom uništenog i sramotnog “putokaza”.

Do današnjeg dana, 21.11.2011. godine, nitko nije reagirao, odn. Hrvatske ceste ne samo što nisu odgovorili na prigovor o uništenom znaku, već ga nisu ni zamijenili od kraja 6. mjeseca ove godine. Zašto, kako???

Moje pitanje Hrvatskim cestama, zašto uništeni putokaz i dalje stoji i do kada i koje je opravdanje za neopravdano nereagiranje?

Rijecanin / 21.11.2011.

Bilo je već govora na ovom portalu o tome da bi sve ceste koje se nalaze u gradu Rijeci uskoro trebale biti objedinjene pod upravom Rijeka prometa. Moguće da u tom grmu leži zec, tj. da HC pokušavaju odgoditi sve investicije te ih tako prebaciti na neka druga leđa.

Nadam se da nije stvar u prebacivanju, jer je se previše toga prebacuje na nekog drugog. Svatko neka radi svoj posao dok je odgovoran za njega. Druga opravdanja nema. Hvala uredniku što je poslao upit. Zanima me kad će stići odgovor i koje će biti obrazloženje za neučinjeno.

Za svaki i najsitniji detalj, bio to prometni znak, putokaz ili nešto drugo, zna se tko je nadležan, tko odgovara.
Sve dok nadležnost ne prijeđe na nekog drugog.
Nadam se kako neće trebati još pola godine da bi se navedeno osvježilo!
Poučen osobnim dosadašnjim iskustvom, polažem velike nade u brzo rješavanje ovog banalnog problema (zahvaljujući upravo “tužibabi” foruma MojaRijeka)!

Poštovani,
Vaše pitanje proslijedili smo u Hrvatske ceste te ćemo objaviti njihov odgovor čim ga dobijemo.

Te stare znakove sa Titovog trga bi trebalo staviti u neki muzej jer su to zadnji primjerci takvog neceg u nasem gradu. Iskreno, bilo bi mi zao da ih se samo baci nekamo.

Dragi Vi,
koliko je prošlo od upita, više od mjesec dana, zar nije Zakonom propisano pravo na pristup informacijama – NN 172/03, 144/10. Nisam drugo ni očekivao, ali ignoriranje, e pa to je malo previše.

Poštovani, poslali smo požurnicu u Hrvatske ceste sa zamolbom da nam hitno dostave očitovanje na tužibabu. Čim primimo očitovanje Hrvatskih cesta objavit ćemo ga na portalu

Poštovani, prije svega isprika što ste duže čekali na odgovor. Kroz ovaj se odgovor opet prelamala sva nelogičnost kategorizacije cesta – pa onda i njihovim upravljanjem jer naime cesta uz koju je znak postavljen je državna i njome upravljaju Hrvatske ceste, a nogostupom uz tu državnu cestu upravlja Rijekapromet. Koliko to poteškoća, nelogičnosti, a time i nedovoljne učinkovitosti svih službi, izaziva u svakodnevnom radu vjerujemo da ste se već mogli uvjeriti i kroz prethodne tužibabe. U svakom slučaju iz Rijekaprometa smo dobili informaciju da je putokazna ploča na Titovom trgu skinuta. U izradi je nova putokazna ploča koja će u kratkom roku biti postavljena na istu lokaciju.

Zahvaljujemo na javljanju I na razumijevanju

Gradska uprava

Odgovorite