Poštovani,

Tko je odgovoran za zapuštenost toplane na Krnjevu (Nova cesta)? Da li se nešto može učiniti po tom pitanju jer u ovakvom stanju kakva je predstavlja ruglo. Nije mi jasno kako netko može upravljati tako svojom imovinom 🙁 🙁

mikimiso / 02.02.2021.

Poštovani,
vezano uz vanjski izgled Toplane, Energo d.o.o. napominje da su svjesni stanja vanjskih zidova toplane, ali i otpada u njenom okolišu. Ipak treba naglasiti da se travnate površine redovito kose više puta u sezoni, a građevinski popravci obavljaju se u nužnom obuhvatu. Također, toplinsko postrojenje održava se redovito, po svim pravilima struke.
Vjerujemo da ćete se složiti da je stanje okoliša najvećim dijelom odraz nesavjesnih građana u okruženju, na koji, nažalost, uglavnom ne možemo utjecati. Postojećim stanjem, kao što je istaknuto, nije zadovoljan niti Energo, no uređenje fasadnih površina iziskuje znatna ulaganja za koja, u ovom trenutku, nema raspoloživih sredstava. U narednom periodu svakako će se provesti akcija čišćenja u okviru koje će se orezati i nepoželjna vegetacija u okruženju Toplane.
Zahvaljujemo Vam na konstruktivnoj kritici i na razumijevanju.
S poštovanjem, Gradska uprava.

“Vjerujemo da ćete se složiti da je stanje okoliša najvećim dijelom odraz nesavjesnih građana u okruženju, na koji, nažalost, uglavnom ne možemo utjecati.”

Ne bi se složio sa tim. Ovakvo stanje je odraz nebrige i ne ulaganja u održavanje od izgradnje ovog objekta.

iz jednog od vašeg odgovora https://www.mojarijeka.hr/reciglasno/grafiti-nemar-yunak/
“…Vlasnik zgrade na kojoj se nalaze grafiti, ako prekršitelj nije utvrđen, što je vrlo čest slučaj, temeljem navedene odluke, obvezan je pročelje zgrade držati u urednom stanju, tj. ukloniti grafite i sanirati pročelje. Grad Rijeka uklanja grafite s javnih površina i s ostalih površina u gradskom vlasništvu, posebice ukoliko bi se radi o grafitima uvredljivog sadržaja. …”

Molim vas da se nešto poduzme jer ovo je ruglo naselja.

Odgovorite