Poštovani,

zanima me da li je moguće, barem za dodatnih 5 sekundi, produljiti trajanje zelenog svjetla na semaforu za skretanje vozila ulijevo iz ulice Vinka Benca u ulicu Franje Čandeka.

Moguće da nisam u pravu, ali prema mojem mišljenju, ovo je semafor sa najkraćim trajanjem, a relativno je frekventan zbog nailaska vozila odozdo, iz Zvonimirove i ZTC-a.

Hvala i LP

tuzibaba123 / 06.01.2020.

Poštovani,
u Rijeka prometu d.d. zahvaljuju Vam na upozorenju, iako su i sami svjesni navedenog problema. Radi se o vrlo starom semaforskom upravljačkom uređaju koji nije u sustavu Automatskog upravljanja prometom te se, nažalost, ne može daljinski programirati. Navedeni uređaj prošle je godine trebao biti zamijenjen suvremenim upravljačkim semaforom nove generacije, ali se u međuvremenu pokazalo kako je prioritet rješavanje raskrižja Tizianova – Laginjina – Baštijanova koje je prometnije i bliže središtu grada.
U Rijeka prometu d.d. ističu kako će nastojati ovaj semafor zamijeniti novim tijekom ove godine. Tom prilikom će se definirati novi signalni programi prema stvarnom stanju u prometu, s obzirom da su prometni stručnjaci svjesni toga da su se odnosi i opterećenja na tom raskrižju bitno izmijenili i da semaforski programi više ne odgovaraju sadašnjim zahtjevima prometa.
Stoga Vas ljubazno molimo za strpljenje i razumijevanje.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Postavili ste semafore da mozete efikasnije producirati guzve

Odgovorite

Kalendar događanja