Dana 11.8. nedugo nakon što je nepoznata osoba vandalskim činom tj. upotrebom fizičke sile preko noći uništila i skinula znak B39 ( za one koje ne znaju stručne izraze, riječ je o znaku zabrani zaustavljanja i parkiranja), kontaktiran je mjesni odbor kako bi kontaktirao Rijeka promet. Nestandardno za njih, kontaktiran sam već slijedeći dan od strane rukovoditelja, Danijela Frke s porukom;

“Hvala na informaciji,
Biti će riješeno u najkraćem roku.
Danijel Frka”

To je bilo 12.8.
Budući da određeni građani ovdje prijavljuju nepropisno parkiranje a prema jednoj prošloj tužibabi isto nepropisno parkiranje uzrokuje otežani prolaz vozila iz TC Billa te pogrešan rad semafora, osobno sam isti znak potražio u blizini te je bio sakriven u grmlje. Osobno sam ga izvadio i stavio na pod ispod znaka kako bi ga Rijeka promet samo monitrao natrag.

I sam bi ga monirao natrag da imam odgovarajući alat, ali nije primjereno da to radi osoba s fakultetom koja radi u drugoj tvrtki dok bi to trebao obaviti Rijeka promet i njihovi djelatnici.

Skoro nakon tjedan dana od prijave, kontaktiran sam i od strane glasnogovornika gosp. Roberta Maršanića, dana 16. kolovoza i rečeno mi je
“Poštovani g. Torić,

obavještavamo Vas da će se tijekom petka, 19. kolovoza 2011. godine izvršiti
obnova uništenog znaka B39 na pristupnoj cesti iz Osječke ulice prema TC
Billa.

Zahvaljujemo Vam se na dojavi o uništenju prometnog znaka.

Srdačan pozdrav,

Rijeka promet d.d.
Glasnogovornik
Robert Maršanić”

Nije važno da im treba više od tjedan dana da samo pošalju nekoga s četiri vide da to montira niti da na istom raskršću treba čekati tjedan dana da se služba udostoji popraviti glavno zeleno svjetlo semafora Osječke (popravljeno prije nekoliko dana), već način i vrijeme kojim ista tvrtka popravlja i odnosi se prema svojoj opremi.

Meni je žao što tvrtka ne odgovara čak ni kada se pohvali određene osobe, poput one zadužene za semafore, gospođe Tomljanović koja se ni ne želi naći osobno tj. nije odgovorila prije godišnjega na poruku vezanu uz pohvalu i sastanak.

Da, prošao je petak i znak nije postavljen te sam znak nije smisao tužibabe. Smisao je da počnu raditi svoj posao i da ne čekaju više mjesece da dođu popraviti određene stvari za koje je potrebno nekoliko minuta. Od označavanja pješačkih prijelaza koji nisu bojani godinama, održavanje horizontalne i vertikalne opreme pa do čekanja nekoliko mjeseci da poprave osnovne stvari na semaforskoj opremi.

Može li se navedeni znak napokon postaviti?

Toric / 20.08.2011.

Zahvaljujem Rijeka prometu što je koliko vidim, stavio potpuno novi znak zabranjeno parkiranje kao i da iste uklanja pauk umjesto da samo montiraju stari s poda na stup. Oko 500kn košta ovakav znak, no kada tvrtka ima prihod od milijun kuna, mogu si priuštiti ovakve stvari.
Kasne i spori su, no ipak su napravili.

gospodine toriću,vi jedini ovdje najvise imate primjedbi i pritužbi….

pa kad se toliko žalite valjda se možete i predstaviti imenom i prezimenom…

Gospodine “boss”, ja nikada ne skrivam svoje ime i prezime, kao što vidite i naziv mojeg korisničkog imena.
Inače sam se potpisivao, no kada se gradska uprava ne potpiše imenom i prezimenom, niti itko od tužibaba, ne vidim smisao da se i ja potpišem http://www.mojarijeka.hr/korisnik/Toric1/tuzibaba/234/ .
Također, možete me potražiti i na društvenoj mreži Facebook
http://www.facebook.com/ivo.toric
A, ako se želite osobno naći i popričati, npr. u kafiću kod Bille možete me nazvati na 097 77-toric tj. 097-77-86742

Poštovani,

Vezano za prijavu gospodina Torića o oštećenom tj. nasilno skinutom prometnom znaku zabrane parkiranja i zaustavljanja na pristupnoj cesti kod Bille, djelatnici i tvrtke Crtorad sa kojom imamo godišnji ugovor za radove na održavanju vertikalne prometne signalizacije tjedno obilaze područje grada, uklanjaju nedostatke i izvršavaju popravke na signalizaciji. Temeljem prijave obišli su dotično mjesto i nisu pronašli prometni znak kojega je gosp. Torić navodno ostavio podno stupa. Treba napomenuti da izvođač u vozilu uvijek ima određenu zalihu prometnih znakova koji su bitni za sigurnost prometa, kao npr. znak B01 (dolazak na cesu s prednosti prolaska) i B02 (obavezno zaustavljanje) te znak zabrane parkiranja i zaustavljanja ali su isti utrošeni na drugim lokacijama. Budući da na zalihi nije bilo dotičnog znaka, naručen je novi znak, međutim isti nije postavljen u sljedećem obilasku 19.8. kako smo najavili nego je uz našu dozvolu postavljen 23.8. jer je izvođač u međuvremenu dobio zahtjev za hitnu intervenciju na drugoj lokaciji izvan grada. Naime, pristupna cesta kod Bille je prometnica sa vrlo slabim prometom pa smo operativno ocijenili da je zamolba izvođača opravdana te da odgoda postave znaka zabrane parkiranja i zaustavljanja neće utjecati na protočnost prometa na glavnom koridoru tj. na Osječkoj ulici.
Iako smatramo da gosp. Torić, bez poznavanja činjenica ili namjerno ih ignorirajući, učestalo neargumentirano i nekorektno proziva Rijeka promet i odgovorne osobe za nebrigu i neodržavanje (ne treba zaboraviti da je ne tako davno u cijelosti izmislio prometnu nesreću i za nju izravno optužio odgovorne osobe u Rijeka prometu), njegove prijave oštećenja ili nedostataka na prometnoj signalizaciji su korisne i trudimo se da ih riješimo što prije. Ponekad hitan popravak na prometnicama niže kategorije naprosto nije moguć zbog drugih hitnijih intervencija na lokacijama gdje je izravno ugrožena sigurnost prometa, te one imaju prioritet, a nakon toga se nedostaci otklanjaju na ostalim lokacijama. No u svakom slučaju Rijeka promet se trudi da to održavanje bude što bolje i na dobrobit svih građana.
Želimo se ovom prilikom zahvaliti svim građanima koji dobronamjernim primjedbama i prijavama oštećenja na prometnoj signalizaciji pridonose našem što boljem održavanju.

S poštovanjem,
Rijeka promet d.d.

Odgovorite