Poštovani,
gotovo sve važnije ceste u Rijeci, po kiši se pretvaraju u prava jezera.
Kao građanin Zvonimirove, ja se osobno bojim izaći ako pada kiša, pa čak i samo sipi.
Nedaj Bože da prolazi autobus, to si cijeli mokar, one šahte i kanalizacija potpuno začepljena, ajde u Jesen svi imaju neko opravdanje, pa lišće pa X razlog.
Nema veze koliko kiše je palo jer nikada ta kanalizacija ništa neće uvući.
Ali usred ljeta, takva jezera se rade svugdje, a to je vidljivo sada kada par dana pada kiša.

Najgore je u Zvonimirovoj, od prvog semafora od benziske Ine iz smjera grada pa do sljedećeg raskršća, tj. Novog lista.

Onda je recimo loša Vukovarska, često vidim studente kako imaju čizme kako bi prešli pješački na raskrižju-Vukovarska-Franje Čandeka.
I Franje Čandeka je isto očajna, nedavno se ona i asfaltirala i na početku te ulice, kod navedenog raskrižja napravili su tim radovima toliku rupu da često čak i putnici u autobusu dodirnu strop ako autobus brzo prolazi.

Ovaj problem grad ima godinama, ljudi se često žale, no može li se nešto učiniti, tko je uopće zadužen za to, tko bi trebao čistiti?

Bocko / 24.07.2011.

Prošlo je 10 dana a nisam ni dobio odgovor od gradske uprave da je ikome proslijeđena tužibaba, što je sa ovime?

Poštovani,
prije svega se ispričavamo što ste na odgovor čekali nešto dulje vremena.

Vezano uz postavljeno pitanje potrebno je istaknuti da se čišćenje slivnika na području Grada Rijeke, koje temeljem ugovora s Gradom obavlja KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. Rijeka, obavlja prema Programu čišćenja slivnika, a to je dva puta na godinu. Ukoliko se za to pokaže potreba, slivnici se čiste i dodatno interventno. Informacije o začepljenosti slivnika prikupljaju se redovitim obilascima, kao i po dojavi građana.

Svakako da postoje pozicije gdje se slivnici tijekom godine u više navrata začepe pa tako i čiste, a to je posebice pojava na velikim nizbrdicama gdje voda do slivnika donosi različit materijal (pijesak, kamenje, lišće, grane) i tako ih začepi.

Vašu smo informaciju proslijedili u KD „Vodovod i Kanalizacija“ d.o.o. koji će provjeriti i poduzeti mjere da se slivnici iz Vaše tužibabe očiste.
Što se tiče Vukovarske ulice i Ulice Franje Čandeka, raskrižja odnosno rupe na kolniku, obavijestili smo Županijsku upravu za ceste da hitno interveniraju.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite

Kalendar događanja

Izložba
 • 28.11. – 15.12.
 • (19:00)

“Posve prirodno” Sanje Ipšić Randić i Melite Sorole Staničić u Galeriji Kortil

Izložba radova dvije riječke autorice rezultat je Nagrade galerije Kortil na 75. godišnjoj izložbi članova HDLU-a Rijeka...

Detaljnije

Promocija
 • 30.11.
 • (18:30)

Predstavljanje knjige “Kvarnerski otoci pješice i biciklom” Lare Černicki i Staše Forenbahera

Lara Černicki i Staša Forenbaher predstavljaju svoju novu knjigu namijenjenu hodačima i biciklistima rekreativcima...

Detaljnije

Razgovor
 • 30.11.
 • (18:00)

Razgovor kustosom Markusom Waitschacherom u MMSU-u Rijeka

Razgovor s Markusom Waitschacherom, umjetničkim medijatorom, kustosom i kulturnim antropologom te gostom rezidencije Kamov...

Detaljnije

Festival
 • 02.12.
 • (11:00)

20. i-Fest u HKD-u na Sušaku

Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom koji se održava u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad...

Detaljnije

Izložba
 • 01.12. – 07.12.
 • (12:00)

Izložba fotografija osoba s invaliditetom “Želim raditi!”

Izložba Društva za istraživanje i potporu u sklopu kampanje senzibiliziranja poslodavaca i drugih dionika na mogućnost rada i zapošljavanja osoba s invaliditetom...

Detaljnije

Okrugli stol
 • 08.12.
 • (13:00)

Položaj mladih u društvenom životu kroz djelovanje tijela savjeta mladih

Europe Direct Rijeka, u suradnji sa Savjetom mladih Grada Rijeke, organizira okrugli stol pod nazivom Položaj mladih u društvenom životu kroz djelovanje tijela savjeta mladih...

Detaljnije