Poštovani,

na školskom igralištu Sušačke gimnazije (zapadno uz rub istoga) nalaze se previsoka ogromna tri stabla, koja po nama stanarima zgrade Ivana Gorana Kovačića 26 ničemu ne služe OSIM što nepotrebno zaklanjaju pogled na lijepi prizor prema moru.

Ako netko i misli da nam trebaju ta tri stabla, ima ih bezbroj u onoj zapuštaloj podivljaljoj vegetaciji koja sa sjevera okružuje Sušačku gimnaziju. Možda to treba odraditi i sama Županija PG, kao osnivač , ali nama stanarima nebitno, bitno da se ta stabla uklone. Samo se nadam da nećemo upasti u “ping-pong” igru, prebacivanja odgovornosti i brige oko navedenog problema.

slobodan / 23.10.2023.

Poštovani,
Grad Rijeka, nažalost, ne može utjecati na rješavanje ovoga problema, a razlog tomu isključivo je u činjenici što za to nema nikakve ovlasti. Naime, održavanje okoliša na opisanom području u nadležnosti je Sušačke gimnaziije. Prema informacijama koje smo dobili iz Upravnog odjela za komunalni sustav i promet, ovaj prostor dio je zaštićene kulturno-povijesne cjeline grada koju štiti Zakon o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara te bez prave analize zatečenog zdravstvenog i statičkog stanja, izrađenog u skladu s pravilima struke urbanog šumarstva, stabla nije ni moguće ukloniti.
Dakle, nije nam namjera prebacivati odgovornost na nekog drugog, nego je riječ o činjenicama s kojima smo Vas ovim putem i upoznali, a iz kojih je vidljivo da Grad Rijeka u ovom konkretnom slučaju, ni na koji način ne može utjecati na uklanjanje stabala.
Stoga Vas ljubazno molimo za razumijevanje.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Da to je problem, jer onda nisu stanovi sa pogledom na more…

Sasjeći stabla i ispred ulaza da se može normalno parkirati, a kada sunce uprži po asfaltu i bude toplije mego šta treba, bude se klima pojačala….

Odgovorite