Na prethodnu tužibabu ste odgovorili da reklama za Sex shop i tajlandske masaže nemaju dozvolu. I da ste ih oduzeli. Zašto ste im vratili reklame, jesu li platili i koliku kaznu?

Međutim, ovih dana se reklama opet vratila. Slikano ovaj petak oko 17h.
Jesu li dobili dozvolu i zašto je odobreno kraj božićnog drvca postava reklame za sex shop?

Ružno je da ljudima dok se slikaju ispred božićnog drvca na fotografijama imaju “Sex shop 4 kat”.

Isto tako, tko je odobrio da gotovo cijeli dan, a pogotovo u popodnevnim satima dok je mrak prodaju pištolja, robota psa i ostalih stvari točno ispred bora i zašto nitko iz komunalnog ne kontrolira?

Isto tako, u zadnje vrijeme kada god prolazim, gotovo uvijek ne rade niti jedne pokretne stepenice kod tržnice.
Jednom sam nazvao broj koji je ispisan tamo u jutarnjim satima, za sat vremena sam prošao pa i dalje nisu radile.
U robnoj kući, trgovačkim centrima, rk korzo, ključeve da se pokrenu stepenice ima na svakom katu osoba i kada neko dijete stisne iz pakosti stop za minutu opet uključe stepenice pomoću ključa.
Osobno sam vidio neki dan da je netko (pretpostavljam dijete) stisnuo u Konzumu na Škurinjama stop na onim pokretnim škalama što vode do garaže i gospođa sa info pulta je s ključem ih išla pokrenuti.
Zašto je blagajnica mogla pokrenuti te škale, a recimo djelatnici Rijeka plusa kojih je sada velik broj na tržnicama, ne bi mogli imati ključ i pokrenuti škale? Zar blagajnica ima veću školu?

Očito je da se te škale očajno održavaju a neka služba koja bi ih trebala nadzirati to ne radi ili ih samo u 7h ujutro pokrene i to je sav posao koji rade.

Naturali / 21.12.2020.

Slažem se sa komentarom za SEX SHOP. Baš sam jučer prolazio po Korzu i razmišljao kako sam pročitao da je reklama uklonjena i da nemaju dozvolu kada opet reklama pokraj bora. Mislim da trebalo malo promjeniti “politiku” s obzirom da su obaviješteni a reklama opet postavljena

Poštovani,
temeljem Vaše prijave obavljeni su izvidi na terenu i obavljeni uvidi u službenu dokumentaciju.
Utvrđeno je da a dva poslovna subjekta iz Robne kuće RI imaju važeće suglasnosti, odnosno Rješenja o privremenom korištenju površina javne namjene sklopljena s Gradom Rijekom, a vezano za reklamiranje vlastite djelatnosti, na Korzu ispred Robne kuće RI.

Kontrola vezana uz prijavu o nelegalnoj- vantržnoj prodaji na području Korza u nadležnosti je državnog inspektorata, kojem je već i proslijeđena prijava na postupanje, a komunalni redari obavljaju redovne i izvanredne kontrole u dijelu svoje nadležnosti, temeljem Odluke o komunalnom redu (bespravno zauzimanje i izlaganje robe na površinama javne namjene).

Isto tako, kvar pokretnih stepenica prema tržnici je proslijeđen na rješavanje nadležnoj službi, a Direkcija za komunalno redarstvo i nadalje će obavljati izvide i kontrole u dijelu svojih ovlasti i nadležnosti.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Oprostite ali mislim da u jednom “gradu Kulture” nije primjereno da kraj Božićnog drva na sredini gradske šetnice stoji reklama za SEX SHOP. Nemam ništa protiv reklame, samo protiv lokacije iste. Ne znam što im niste odmah rekli da ju postave na ulaz u gradsko poglavarstvo. Tamo bi bolje pristajala. Ili možda nije primjereno ?

Odgovorite