Zašto se već mjesecima nalazi velika reklama zavezana lancem za rasvjetni stup nasred Korza za Sex Shop? Tko je to odobrio da stoji mjesecima?
To nije primjereno za takav trg, centar grada i toliki broj građana, pa i djece koji prolaze kraj te reklame.
Građani se slikaju kraj božićnog drvca, a kadar im remeti reklama za “Sex shop 4. kat”.
U gradu postoji na stotine trgovina, zašto baš ta ima nared Korza reklamu?

Koji odjel Grada je odobrio takvu reklamu, po kojim kriterijama i koliko vlasnik Sex shopa plaća reklamu na mjesečnoj razini?
Identičan upit imam i za “Tajlandske masaže, najpovoljnije u gradu”.
Kome se možemo obratiti da stavimo reklamu kao i njihovu?

Naturali / 27.11.2020.

Poštovani,
neposredno nakon što smo zaprimili Vaš upit i proslijedili ga nadležnoj gradskoj službi, komunalni redari obišli su navedene lokacije i, sukladno njihovim ovlastima, s Korza uklonili navedena dva reklamna panoa, jer njihovi vlasnici za to prethodno nisu ishodovali dozvolu, što su mogli učiniti.
Naime, za postavljanje reklama, odnosno reklamnih panoa na površinama javne namjene, možete se obratiti Odjelu za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem, odnosno Komisiji za postavu privremenih predmeta koja o tome odlučuje.
Vjerujemo da ste i sami svjesni toga da zakupci određenih poslovnih prostora ponekad samoinicijativno, mimo postojećih propisa, postavljaju ovakve i slične reklame. To je pak protivno Odluci o komunalnom redu, što znači da time čine prekršaj za što je propisana i kazna.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite