Kada dolazim u centar grada imam običaj parkirati na parkiralištu Žabica. Već mi dulje vrijeme razvalina od bivše pečenjare “Tomislav” jako bode oči, a danas je bila u posebno lošem izdanju. Polupani prozori, gomila smeća koje prilično smrdi, a u toj razvalini “stanuje” jedan čovjek – nekada je znao žicati za rakiju ljude koji tu parkiraju. Čiji je to prostor za koji se nitko ne brine? Zašto se ovog beskućnika ne smjesti u neki dom za beskućnike?

Gost13 / 15.10.2011.

Poštovani,
točno je da se na kraju južnog niza skladišta na prostoru Zapadne Žabica nalazi devastirani objekt u kojem je ranije funkcionirala pečenjara-kiosk “Tomislav”. Taj je ugostiteljski objekt bio podignut na zemljištu koje je do prije par godina bilo u vlasništvu Hrvatskih željeznica, a napušten je otprilike u isto vrijeme kada je HŽ napustio kompleks, koji je i podignut uz suglasnost Hrvatskih željeznica kojima je i plaćao naknadu za korištenje površine.

Naime, kako je poznato, Grad Rijeka je od Hrvatskih željeznica otkupio kompleks zemljišta i pripadajućih skladišta kako bi na ovom mjestu mogao biti izgrađen kompleks novog autobusnog kolodvora s javnom garažom i pratećim sadržajima. Budući se očekuje da će iduće godine započeti realizacija spomenutog projekta, tada će se pristupiti i uklanjanju građevina predviđenih za rušenje, uključujući i navedeni kiosk.

Iako iz navedenih razloga postojeći objekti i površine nisu uključeni u sustav redovitog održavanja, nadležne službe Grada Rijeke obići će ovu lokaciju.

Zahvaljujem na odgovoru. Nadam se da će se lokacija uskoro očistiti – mislim da bi sat vremena bilo više nego dovoljno.

Odgovorite