Danas stvarno nije moj dan: nakon što sam na ovu stranicu stavio dvije tužibabe, prisiljen sam staviti i treću.
Naime, bio sam na Drenovi i nakon što sam automobilom izlazio iz Žminjske ulice, našao sam se u izuzetno opasnoj situaciji.
Na izlasku iz križanja s lijeve strane nalazi se 4 kontejnera za smeće koji zaklanjaju pogled na nadolazeća vozila.
Iako mi je poznata rizičnost ovog raskrižja i iako sam polako izlazio na glavnu cestu da bih vidio da li dolazi neko vozilo(postoji i jedno ogledalo koje je od slabe pomoći) , malo je nedostajalo da se jedan automobil “zabije” u moj automobil. Da se to desilo, mislim da bi me prepolovio. Kontaktirao sam prijatelja koji u blizini stanuje te mi je rekao kako je problem ovog raskrižja odavno prijavljen Mjesnom odboru Drenova, ali ništa nije učinjeno. Bilo je nekoliko prometnih nesreća. Zar mora netko poginuti da bi se nešto učinilo ?

Gost13 / 15.10.2011.

Poštovani,

raskrižje na Drenovi, odnosno izlaz iz Žminjske ulice zaista je problematično, što nam je potvrdio i Mjesni odbor Drenova. Stoga je Rijeka promet zajedno s predstavnikom Odjela gradske uprave za urbanizam izašao na teren. Prema njihovim informacijama, kontejneri za smeće pomiču se sve bliže izlazu iz Žminjske ulice, vjerojatno iz dva razloga. S jedne strane to neodgovornim pojednicima omogućava parkiranje na prostoru raskrižja, koje nije dozvoljeno. S druge strane, pretpostavka je da to odgovara i vozačima kamiona koji sakupljaju smeće. Na taj način smanjuje se preglednost vozilima koja izlaze iz Žminjske ulice, te otežava siguran prolazak kroz raskrižje.

Zaključeno je da bi bilo najbolje da se sporni kontejneri za smeće premjeste na neku drugu lokaciju, a istovremeno treba pokušati spriječiti nepropisno parkiranje vozila u zoni raskrižja postavom dodatne prometne signalizacije.

Kako bi se problem što prije riješio, s KD Čistoća utvrdit ćemo novu lokaciju kontejnera za smeće, a u kratkome roku postavit ćemo i dodatnu prometnu signalizaciju.

Zahvaljujem se na odgovoru, ali mislim (siguran sam u to – konzultirao sam se s ljudima koji tu stanuju, a i sam sam se uvjerio u to) da prometna signalizacija neće riješiti ovaj problem. Naime, nisu problem samo kontejneri, nego i neodgovorni vozači koji parkiraju tik uz kontejnere. Uklanjanjem kontejnera samo će se dobiti više mjesta za parkiranje neodgovornih vozača, a nepreglednost raskrižja ostaje. Ni prometna signalizacija neće pomoći jer ni policajac ni prometni redar neće stalno biti na ovoj lokaciji kako bi kaznama odvratili neodgovorne vozače od parkiranja na ovoj lokaciji. Problem se vašim rješenjem može samo smanjiti, ali ne i ukloniti.

Odgovorite