Pa mogu reći da je ovo sada BEZOBRAZLUK danas na rotoru Škurinje, u 16 sati nitko ne radi od strojevi bager je upaljen , a kamion parkiran na nekadašnjem ulazu u rotor u smjeru zapada ili prema trgovačkim centrima iz smjera grada i zaobilaznice…
Za sretanje prema trgovačkim centrima se koristi ulaz za smjer prema ul. Drežnička…

Daj te molim vas prekinite radovi i asfaltirajte to šta je raskopano dok ne prođe 12 mjesec, jer poznavajući dosadašnju brzinu radova ovo neće završiti tako brzo..

Jer su očajno spori u svom poslu i koordinaciji, da li tamo postoji nadzor koji kontrolira brzinu i količinu posla koja se obavi…

Dajte Kinezima da to rade, bilo bi raskopano i završeno i asfaltirano do grada, koliko traju radovi u Osječkoj ulici, bez da računamo one nezavršene radove u ul. Škurinjska cesta kamo fali završni sloj asfalta već 4 mjeseca!!!!!!!

Daj se probudite i daj te posao onima ko će raditi i onome tko će nadzirati radova i dinamiku provoditi…

Priloženi dokumenti

Opet_Opet / 28.11.2023.

Imate pravo, situacija je tu sve kaotičnija iz dana u dan! Radovi se izvode zastrašujućim razbacivanjem resursa, a lokalni političari uz smiješnu medijsku propagandu novac europskih fondova pretstavljaju kao besplatni poklon koji se može neodgovorno trošiti.
Građani su taoci privatnih interesa u projektima “poboljšanja infrastrukture”, radi se o tisućama izgubljenih sati u prometnim kolonama, obustavama vodnih usluga itd. Potpuno je neizvjesno hoće li se zaista poboljšatu kvaliteta infrastrukture…

Poštovani,
prema informacijama koje smo dobili od izvođača radova, slovenske tvrtke Godina gradbeništvo in druge storitve d.o.o.uz, ova dionica, točnije dio Osječke ulice, ispod rotora Škurinje, asfaltirat će se u subotu, 16. prosinca ove godine. Pripreme za ove radove počet će u srijedu, 13. prosinca.
U posljednje vrijeme zaprimili smo nekoliko upita građana na istu ovu temu koja je u djelokrugu Rada Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija d.o.o. Uz ispriku zbog kašnjenja s odgovorom, obavještavamo Vas da su radovi na navedenoj dionici sastavni dio podsustava A.1 TRANSPORTNI KOLEKTORI: PODRUČJE “ŠKURINJE” (kol. “S1” I “S2”), PODRUČJE “VIŠKOVO” (kol. “V1” I “V2”) I CRPNA STANICA “CS ŠKURINJE”, koji se izvodi u sklopu EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, grupe radova A „Izgradnja transportnih kolektora i optimizacija postojećeg sustava odvodnje Rijeka zapad“.
Na toj dionici od Pevexa prema Tibljašima izveden je projektirani kanalizacijski kolektor koji se u nastavku spaja na postojeći kolektor u Osječkoj ulici, ispod postojećeg rotora Škurinje u pravcu centra grada. Po završetku radova na dionici od Pevexa prema Tibljašima nastavljeni su radovi na projektiranom kolektoru u zoni rotora Škurinje, točnije uz zeleni pojas kod autobusne stanice u smjeru Škurinja, koji se trenutno još izvode i spajaju se na postojeći kolektor u Osječkoj ulici, ispod rotora Škurinje u pravcu centra grada.
Završetkom izgradnje ovog kolektora omogućava se završno prespajanje postojećih kućnih kanalizacijskih priključaka i postojećih kanalizacijskih kolektora u zoni Pevexa. Prije izrade spoja s postojećim kolektorom u Osječkoj ulici nije moguće izvesti radove prespoja u zoni Pevexa prema Tibljašima.
Ti radovi planirani su do kraja prosinca 2023. godine i ovise o vremenskim prilikama, a izvođač Godina gradbeništvo in druge storitve d.o.o., poduzima sve potrebne aktivnosti u cilju ubrzanja radova i njihovog pravovremenog završetka.
Osim radova na kanalizacijskoj mreži, paralelno se izvode i projektirani, ugovoreni radovi na zamjeni postojeće vodovodne mreže i vodovodnih okana koji se nalaze u zoni pješačkog prelaza rotora Škurinje – od Osječke ulice prema rotoru, gdje se intenzivno odvijaju radovi. Odmah po završetku tih radova pristupit će se završnom asfaltiranju.
Za istaknuti je kako je ovdje riječ o 233.799.649,88 EUR vrijednom EU projektu „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“, koji se u iznosu od 71,33 % sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije. Detaljnije informacije o navedenom možete pronaći na internetskoj stranici projekta https://aglomeracijarijeka.eu, a informacije o planiranim, radovima u tijeku i izvedenim radovima, građani mogu pronaći na GIS web pregledniku http://euprojektigis.kdvik-rijeka.hr/geoserver/web/Default.html.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Sve je super rotor je u funkciji, samo zašto je radni stroj parkiran na prolazu za Autobus već tri tjedna…

Lp…

Odgovorite