Poštovani,
zadnje vrijeme na prostoru tržnice u toku su radovi koji će rezultirati novom prometnom regulacijom (jednosmjerna Riva boduli, glavni izlaz sa tržnice kroz Demetrovu…). S obzirom da je status ljudi u centru grada do sada bio zadnja rupa na svirali, zanima me kako će se nadomjestit parkirna mjesta oduzeta ovim radovima (cca 100tinjak komada)? Volio bi čuti i ciljeve koji se žele postići ovom novom regulacijom (posto smanjenje gužvi zasigurno nije jedan od njih).
I za kraj ne bi li bilo normalno da Rijeka promet u dane kada se sa parkinga u Zagrebačkoj ulici može izaći jedino vožnjom unatrag (kroz jednosmjernu ulicu, nešto nalik izbjegavanja prepreka na poligonu s obzirom na nepravilno parkirana vozila) ne naplaćuje parking?

Unaprijed hvala.

Yamaha / 25.11.2011.

sinko, sto bi reko babo, to je sve za tvoje dobro, jer kad meni tajkunu padne lovica u dzep ja cu to sve prenjet na svoje blesavo potomstvo koje ce te iste pare potrosit na taj nacin da ces mu ti pametan izbit iz dzepa…

Zato uci sinko trebati ce ti da jednog dana mozes uzivat u ovom predivnom kapitalistickom ciklusu

Poštovani,

cilj nove regulacije prometa na području oko glavne gradske tržnice je uključenje pomorskog putničkog terminala u mrežu gradskih prometnica. U tom smislu, organiziran je jednosmjeran promet na cijelom području, s ulazom preko ulice Riva boduli, a izlazom kroz Wenzelovu do raskrižja s ulicom Ivana Zajca, cestom D-404 i Primorskom ulicom. Jednosmjeran promet trebao bi omogućiti neometano odvijanje prometa uz veću protočnost. Za potrebe nove regulacije prometa, nažalost, ukinut će se 50-tak parkirnih mjesta kao i 15 parkirnih mjesta za dostavna vozila. Zamjenska parkirna mjesta ponuđena su stanarima putem Mjesnog odbora na drugim parkiralištima u blizini – na parkiralištu Delta i na parkiralištu Putnička obala.

Za vrijeme dok traju radovi na cijelom području vlada povećana prometna gužva, budući da je naš uvjet izvođaču bio da se radovi organiziraju bez ikakvog prekidanja prometa. Smatramo da je to bilo važno, kako bi se ipak održao kakav-takav promet i normalno funkcioniranje tržnice za svo vrijeme izvođenja radova. Naravno, vozači su velikom većinom tolerantni i shvaćaju da se trebaju strpjeti dok se radovi ne dovrše, ali uvijek ima pojedinaca koji prvenstveno brinu samo o vlastitoj komociji bez obzira na ostale sudionike u prometu te svojim nepropisnim parkiranjem ometaju promet ostalim, discipliniranim vozačima.

Srećom, radovi se bliže kraju te će u roku od nekoliko dana biti puštena u promet nova regulacija, o čemu će investitor na vrijeme obavijestiti javnost.

S poštovanjem,
Direktorica Rijeka prometa
Spomenka Mičetić dipl. oecc.

Odgovorite