Ovih dana, a i inače na cesti Podkoludricu i prema ulazu u garažu!!! su parkirana vozila na nogostupu izvan označenih mjesta.
Sami time smanjen je prostor za kretanje vozila i pješaka…

I samo garaža je ovih dana puna, da ni tamo nema slobodnih mjesta u popodnevnim satima.

Pa pošto već tako parkiraju, naplatite im “dnevnu parkirnu kartu” prije je bila 60 kuna, ne treba pretjerivati sa velikim kaznama.
Bolje više malih kazni, pa manje smeta proračunu…

Lp…

opet opet / 30.07.2020.

Poštovani,
u Direkciji prometnog redarstva Grada Rijeke navode kako vozila s Vaših fotografija nisu parkirana na obilježenim parkirnim mjestima pod naplatom, već suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Na navedenim pozicijama se ne može uvesti naplata parkiranja, jer za to ne postoje zakonski uvjeti, pa samim time nije moguće ni izdati dnevnu parkirnu kartu. Radi se o prekršajima parkiranja vozila na nogostupu i na dijelu ceste, suprotno postavljenom prometnom znaku, za što su propisane kazne u iznosu od 300,00 i 500,00 kuna, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.
Činjenica je da u garaži bazenskog kompleksa Kantrida, kao i na Ulici Podkoludricu postoji velik broj parkirnih mjesta, no isto tako je činjenica da ta mjesta ne zadovoljava potrebe građana tijekom ljetnih mjeseci.
Vezano za Vaš navod da u garaži proteklih dana nije bilo moguće pronaći slobodno parkirno mjesto, u Prometnom redarstvu ističu da cilj represivnog postupanja nije isključivo naplata novčanih kazni, već djelovanje s ciljem promjene nepoželjnog ponašanja u prometu te je represija samo jedan od dijelova prometne politike. Na ponašanje sudionika u prometu utječe niz faktora kao što su prometna kultura, višegodišnje navike, broj vozila, broj raspoloživih parkirnih mjesta, mogućnost dobivanja novčane kazne i sl. Dakako, sve navedeno ne opravdava ugrožavanje drugih sudionika u prometu te su službenici Direkcije za prometno redarstvo Grada Rijeke proveli nadzor i postupili protiv nesavjesnih vozača. Prioritet postupanja Prometnog redarstva je strogi centar grada, odnosno ulice kojima se odvija najveći intenzitet prometa i javni gradski prijevoz, kao i posebni zadaci poput osiguravanja željezničkog kolodvora ili nadzor i uklanjanje vozila na području Krešimirove ulice gdje se odvijaju završni radovi. No, svaki građanin može prijaviti slučaj ometanja prometa na besplatni telefon za građane 0800 5101 radnim danom u vremenu od 6.30 do 20 sati temeljem čega će redari u najkraćem mogućem roku obaviti izvid i sankcionirati nesavjesne vozače.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Skip to content