Nakon svake jače kiše uvijek na istim mjestima se dižu šahte, poplavaljuju uvijek iste ulice itd.

Uvijek na istim pozicijama, Vukovarska ulica šahte se dižu, Osječka kod zaobilaznice, Škurinjska cesta (kod Peveca), Turnić, Liburnijska kod nadvožnjaka itd.

Nekoliko vozila ima značajna oštećenja po vozilu nastala od strane izbijene šahte na prometnici.
Zanima me da li će Grad/ViK platiti odštetu građanima čija su vozila nastradala?

Vatrogasci su isto dosta kasno reagirali, nitko od Vodovda i Kanalizacije nije došao do Liburnijske i zatvorio je za promet, nego tek kada su vozila počela plutati.

Sramota da je ViK platio nekoliko desetaka tisuća kuna radovima i zamjenom poklopaca na spornim lokacijama u Osječkoj i Vukovarskoj, ugradnjom “samozatvarajućih” kada su upravo ti skupi poklopci isto tako “odšetali” i automobili su upali u njih što imate u fotografijama u Vukovarskoj.

I KD-VIK svakodnevno ima desetke vozila koji svakim radnim danom stoje u garaži na Delti, što često vidim kada idem do plaže kod heliodroma, ta vozila se rijetko miču, skupa vozila za ispumpavanje slivnika a toliko slivnika diljem grada do vrha puno zemljom i lišćem.

Zašto se tako loše održava sustav odvodnje?

Uvijek su opravdanja “sustav je takav, puno kiše je palo, nije tako projektiran” a ništa se ne rješava a slivnici su puni zemlje.

zdravko-herbiko / 31.08.2020.

Poštovani,
u Komunalnom društvu Vodovod i kanalizacija ističu kako su njihovi djelatnici cijeli dan tijekom obilne kiše, bili na terenu te da su brojnim aktivnostima djelovali kako bi šteta bila što je moguća manja.
Naime, toga dana u samo u pola sata palo je više od 25 litara kiše, što je količina koju niti jedan sustav odvodnje ne bi mogao prihvatiti, projektiran i izgrađen sukladno kriterijima koji zadovoljavaju tehničku funkcionalnost i opravdavaju financijska ulaganja u gradnju.
Iako su slivnici bili i dodatno interventno očišćeni prije najavljene oborine, posebno na kritičnim lokacijama, količina koja je pala toga dana i bujice vode nosile su nanose na njih te otežale odvodnju. Nažalost, ove jače padaline uzrokovale su i izbacivanje nekoliko „samozatvarajućih“ poklopaca. Svi građani koji su pretrpjeli štetu na otvorenim kanalizacijskim poklopcima pozivaju se da se jave u KD Vodovod i kanalizacija d.o.o. te će biti upoznati s procedurom obeštećenja.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite