Poštovani,
Vlak koji prometuje kroz centar grada biva zaglavljen svaki drugi dan po dva sata i više!!!
Zar ja svaki drugi dan da bi došao doma moram sjediti u autu 2 sata po ovim vručinama ??!,
Napravljena je nova pruga na brajdici, zašto vlak ne ide okolnim putem nego baš po centru grada ??!
Ovo je postalo cirkus !!!
Šta bi nilo da treba hitna intervencija na placi, požar, hitna pomoć i slično ??!!
KATASTROFA !!!

Chello77 / 22.07.2022.

Poštovani,
zahvaljujemo na javljanju te Vas ovim putem obavještavamo kako je dana
24. srpnja 2022. godine ovlaštena osoba TD Rijeka plus d.o.o. prijavila, na lokaciji Putnička obala, vozilo kombi koje smeta za regularno odvijanje prometa.
Na nalog prometnog redarstva, u čijoj je nadležnosti postupanje prema nepropisno zaustavljenim ili parkiranim vozilima, a sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, na teren je izašlo specijalno vozilo „pauk“. Zbog veličine vozila, navedeni kombi nije bilo moguće premjestiti, te je izvršen pokušaj premještanja vozila za što je izdan i nalog za plaćanje u iznosu od 250,00 kn.
Prema registarskoj oznaci vozila utvrđen je vlasnik vozila koji je odmah kontaktiran da hitno pomakne vozilo, što je i učinjeno. Nažalost, neodgovornost je još jednom dokazala kako su zbog nesavjesnih pojedinca ostali sudionici u prometu trpe.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Poštovana gradska upravo, ovo je djelomičan odgovor na prethodno postavljeno pitanje koje itekako zaslužuje veliku pažnju. Glavni dio pitanja je upravo bio – zbog čega vlakovi prolaze centrom gradu unatoč činjenici da je prije godinu dana dovršen kolosijek točnije tunel Vežica upravo za prolazak vlakova iz smjera Brajdice?
Sljedeće bitno pitanje je, ukoliko je već dopušten prolazak vlakovima centrom grada, zbog čega se ne izradi prometni elaborat u suradnji s HŽ-om po kojem bi se možda ukinula parkirna mjesta koja se nalaze neposredno uz kolosijek na parkingu Putničke obale i da se posebno iscrta horizontalnom signalizacijom , radna širina vlaka po kojoj bi se posebno naglasila zabrana parkiranja u toj zoni.
Razmislite malo o ovoj problematici i činjenici da se kolaps radi vlaka u centru grada događa gotovo svakodnevno.

Odgovorite