Poštovani,
budući da u novinama čitam kako se određena žena žali na navedenu plažu tj. tobogan.
Naime na početku same plaže gdje je “šljunak” tj. trebali bi biti manji kamenčići, to su okrugle grote, veoma negodne za ulazak u more a i odlaganje ručnika po njima je otežano.
Druga alternativa je boravak bliže Teri kroketu, tj. kraj tobogana.
No, stepenice kraj tobogana su točno do velikog ruzinavog “stupa” za privoz brodova. Osim što je izrazito nezgodan za prolazak, to je i opasnost za sve kupače. Može li se to ukloniti?
Isti ulazak u more je opasan preko tih stepenica jer nakon što uđete s desne strane ali i s lijeve su velike stijene koje su izrazito opasne i na neki način bi se trebale sanirati.
Iz kojeg razloga grad godinama nije obnavljao niti ulagao u ovu plažu?

Postavljanje tobogana i tuša ne smatram ulaganjem.

Nije vezano uz ovu plažu, jer se praktički ni ne kupam ovdje, no često je situacija da manje brodice ponekad i gliseri pa i ribiči u barkama se približavaju izrazito blizu svim plažama, od Pećina, Kantride, do Ploče, Kostanja, ima li grad kakve povratne informacije da li je to dozvoljeno i provodi li policija kakav nadzor.

Drenovac / 29.07.2011.

Upiti o plazama su upuceni.

Sto se tice pitanja koje se tice prilaska plovila obali, u Luckoj kapetaniji mi je receno:
“Zakonom o morskim lukama, kupaci se smiju kupati 100 m od obale. Na toj su udaljenosti od obale postavljene i plutace. Brodica smije voziti 150 m od obale, glisirati se smije 300 m od obale. Plovilo se ne smije vezati za zastitnu plutacu, a ukoliko plutace nema, s minimalnim radom motora plovilo smije prici obali. Lucka kapetanija i Pomorska policija vrse svakodnevno nadzor obale, a izlaze i po pozivu gradjana.”

Ako trebate vise detalja, slobodno se obratite Luckoj kapetaniji – načelnik za pomorski promet, gospodin Edo Kovacevic 051214031)

Poštovani,

Grad Rijeka održava dvadeset gradskih plaža na kojima se osim redovnog održavanja planski provode i veća uređenja.

Stoga se ne možemo složiti s konstatacijom da Grad “godinama nije obnavljao niti ulagao u ovu plažu” jer se plaža prije svake sezone kupanja redovno održava.

Za sljedeću sezonu kupanja u planu je uređenje sunčališta, te premještaj penjalice za pristup u more. Što se tiče stupa za privez brodova, naše će stručne službe svakako razmotriti njegovo uklanjanje.

Odgovorite

Kalendar događanja

Izložba
 • 28.11. – 15.12.
 • (19:00)

“Posve prirodno” Sanje Ipšić Randić i Melite Sorole Staničić u Galeriji Kortil

Izložba radova dvije riječke autorice rezultat je Nagrade galerije Kortil na 75. godišnjoj izložbi članova HDLU-a Rijeka...

Detaljnije

Promocija
 • 30.11.
 • (18:30)

Predstavljanje knjige “Kvarnerski otoci pješice i biciklom” Lare Černicki i Staše Forenbahera

Lara Černicki i Staša Forenbaher predstavljaju svoju novu knjigu namijenjenu hodačima i biciklistima rekreativcima...

Detaljnije

Razgovor
 • 30.11.
 • (18:00)

Razgovor kustosom Markusom Waitschacherom u MMSU-u Rijeka

Razgovor s Markusom Waitschacherom, umjetničkim medijatorom, kustosom i kulturnim antropologom te gostom rezidencije Kamov...

Detaljnije

Festival
 • 02.12.
 • (11:00)

20. i-Fest u HKD-u na Sušaku

Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom koji se održava u sklopu projekta „Rijeka – Zdravi grad...

Detaljnije

Izložba
 • 01.12. – 07.12.
 • (12:00)

Izložba fotografija osoba s invaliditetom “Želim raditi!”

Izložba Društva za istraživanje i potporu u sklopu kampanje senzibiliziranja poslodavaca i drugih dionika na mogućnost rada i zapošljavanja osoba s invaliditetom...

Detaljnije

Okrugli stol
 • 08.12.
 • (13:00)

Položaj mladih u društvenom životu kroz djelovanje tijela savjeta mladih

Europe Direct Rijeka, u suradnji sa Savjetom mladih Grada Rijeke, organizira okrugli stol pod nazivom Položaj mladih u društvenom životu kroz djelovanje tijela savjeta mladih...

Detaljnije