Ne mogu, a da ne prokomentiram situaciju sa parkovima za djecu u Rijeci naspram onih u PGŽ-u, tipa Bakru, Crikvenici, Čavlima itd.

Naime, u Rijeci je većina parkova za djecu djelomično ili potpuno devastirana, zastarjela i neodržavana. Čak predstavljaju opasnost za djecu!

A sad sjednite u auto i posjetite npr. Grad Bakar i njihove parkove za djecu, pogledajte parkić na Hreljinu kod škole, parkić u centru Bakra, na Kukuljanovu itd.

Oprostite, ali ovdje je razlika kao kad uspoređujemo Hrvatsku i Norvešku.

Da li je Grad Rijeka prijatelj djece?

Hvala.

riparking / 01.07.2024.

Potpuno se slažem s vašim komentarom. Rijeka u užem centru nema niti jedan pristojan dječji park/igralište a da je dostupan roditeljima čija su djeca u kolicima. Tužno je i sramotno da je jedino dj. igralište dostupo s Korza ono na Pavlinskom trgu – izgled i stanje tog prostora je suvišno komentirati. Po kvartovima je situacija možda malo bolja ali i dalje je daleko ispod prosjeka jednog normalnog grada, pogotovo onog koji se voli kititi titulom Grad prijatelj djece. Čini mi se da zagrebački Bundek ima više prostora i sprava za dječju igru nego cijela Rijeka zajedno. No Zagreb i po kvartovima ima dječje parkiće koji prema našima izgledaju kao Disneyland. No ne moramo do glavnog i najvećeg grada, dovoljno je obići susjedne općine koje navodite…

Poštovani,
zahvaljujemo na javljanju te Vas ovim putem obavještavamo kako se na području Grada Rijeke nalazi 267 dječjih igrališta opremljenih s 890 sprava za igru djece. Igrališta se tijekom godine redovno obilaze od strane djelatnika Grada i Izvođača te se svi uočeni nedostatci otklanjaju u najkraćem mogućem roku. Također, tijekom godine izvode se radovi na redovnom građevinskom održavanju u smislu nadopune šljunka, postave antistres podloge, rubnjaka, saniranja staza i ogradnih zidića. Isto tako, redovno se vrši nadopuna i zamjena sprava novim višefunkcionalnim spravama. Činjenica jest da se uvijek može bolje, ali s obzirom na veliki broj postojećih igrališta i trenutno stanje s raspoloživošću Izvođača koji su ograničeni zbog sveopćeg nedostatka radne snage sve se odrađuje u skladu s mogućom dinamikom rada i raspoloživim resursima. Ujedno, ukoliko imate prijedloge za uređenje parkova za djecu ili drugih manjih javnih površina, svakako Vas pozivamo da prijedloge uputite Vašem mjesnom odboru. Na taj način, mnogi sugrađani izravno sudjeluju u uređenju manjih područja u svojim kvartovima i naseljima.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite