U parku za pse u ulici Petra Kobeka već duže vrijeme su unutarnja vrata iskrivljena (stoje u koso) i nedaju se zatvoriti osim uz uporabu veće sile te bi ih trebalo vtariti na mjesto i bolje učvrstiti kako bismo ih mogli zatvarati, inače nemaju smisla….

Također, u istome parku postoje 3 stabla šljive koje bi trebalo odsjeći jer šljive svake godine dobro rode i plodovi padaju po podu, a psi kao psi, sve je to hrana, jedu te šljive. Kako su koštice šljive vrlo opasne, a ima ih vrlo mnogo na tlu u sezoni, te šljive postaju potencijalna opasnost za sve ljubimce koji dođu u park. Općenito sam protiv rušenja stabala, ali bolje je zasaditi neko stablo koje ne daje plodove kako bi radilo hlad i štitilo od vjetra. Ovo je opasno.

Uz to postoji i s vanjske strane parka, prema cesti, šikara koja prelazi u park te svojim bodljama ugrožava ljude (točno raste preko klupice) te pse koji se više puta u igri zapetljaju u tu bodljikavu šikaru, a poneki se i ozlijede. Da ne napominjem kako je problem iz čupavog psa izvući sve te bodlje. Mi smo samoinicijativno nekoliko puta skraćivali tu živicu, ali mislim da to treba riješiti malo bolje, a pogotovo stoga što se tamo zadržava i dosta smeća koje vjetar donese.

Magnum / 12.04.2021.

Poštovani,
u Odjelu gradske uprave za komunalni sustav zahvaljuju Vam na svim korisnim informacijama te Vas ujedno obavještavamo kako je, prema Vašim navodima i izvidu nadležne gradske službe, izdan nalog za radove. To podrazumijeva uklanjanje suhih i trulih šljiva, orezivanje suhih i polomljenih grana te podizanje krošanja na preostalim šljivama, kao i uklanjanje kupine i ostale vegetacije s ograde. Što se pak tiče ulaznih vrata u park, navedeno oštećenje je sanirano, u što ste se zasigurno već imali priliku i osobno uvjeriti.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite