Već sam napisao tužibabu na raspadajuće stepenice na groblju Kozala, prije 5 godina sam se obratio osobno u KD Kozala, niste mi odgovorili, zašto još nisu sanirane, zašto ne odgovaraju na e-mailove građana?

Koja firma i koliko novaca je dosada koštala ta disfunckionalna web tražilica?

Preminula mi je bliska osoba i opet me iznenadila neljubaznost i neprofesionalnost KD Kozala, prvo morate doći na lokalitet Kozala i tamo kupiti grobno mjesto, to se plaća preko 10-ak tisuća kuna i isključivo gotovinom, ne može se plaćati karticama na rate, kao svugdje drugdje u hrvatskoj.
Onda morate ići na lokalitet Drenova dogovoriti ostatak, lijes itd. Samo vas šetaju umjesto da se sve može obaviti na jednom mjestu.

Napisao sam bezbroj tužibaba, građani nemaju 10-ak tisuća kuna “rezerve”, svima bi olakšali da primaju kartice na rate ali bezobrazni KD Kozala i dalje ne želi plaćati proviziju bankama i dere građane na svakoj mogućoj metodi. U najtežim trenucima, oni žele da im iskeširamo hrpu novaca, bez mogućnosti plaćanja na rate i kažu “nije naš problem, dignite kredit u banci”.

https://www.mojarijeka.hr/korisnik/gost16/tuzibaba/placanje-u-kd-kozala-samo-karticama-zabe/

03.07.2017
Kako je moguće da godinu dana nakon, nije uveden Erste POS uređaj?
Kada kupujemo u Konzumu, Plodinama, moguće je platiti na rate a u KD kozala samo ZABOm iako je i u Rijeci najzastupljeniji Erste?

I tako već jedno 5-6 godina, jer ne žele platiti oko 3% naknade!
Prestrašno, zašto se ništa ne mijenja, moramo li na izborima glasati za druge da se što promijeni?

Zašto i prije 2 godine je bio isti odgovor za pretraživanje po pokojnicima, ostala, pa i starija, veća groblja imaju pretraživanje a naša nemaju.

Ovo je sve za plakati, kako nije sram direktore KD Kozala i rukovodeće ljude kakvu “uslugu” pružaju građanima?

https://www.mojarijeka.hr/korisnik/gost16/tuzibaba/godinu-dana-kasnije-placanje-u-kd-kozala-i-dalje-samo-karticama-zabe/

“Obročno plaćanje do 12 rata, za sada, moguće je putem Maestro kartice Zagrebačke banke, s obzirom da su provizije i naknade ostalih banaka vrlo visoke.
Zahvaljujemo Vam na sugestiji i ujedno Vas obavještavamo da upravo o tome pregovaramo s poslovnim bankama s kojima surađujemo.”

2018. i dalje govore da pregovaraju a i dalje se bahato i bezobrazno odnose prema strankama, ne žele dati mogućnost plaćanja na rate, ljudi imaju Erste Maestro, DIners itd kojim bi mogli platiti na rate tako veliki iznos, ali KD Kozala se ne želi odreći svojih 3%.

Može vas biti sram, groblje je često prljavo, koševi prepuni, imate smetlište svijeća na Kozali koje se ne odvozi, pretraživanje koje “je u nadogradnji” već godinama i disfunkcionalno, treba li se mijenjati vodstvo KD Kozala da se što promijeni?

KD Kozala koliko godišnje prijevoza za kremiranje obavi i naplati 5 kn po kilometru?
Gdje odvozite na kremiranje, koliko je to kilometara u dva pravca, da li odjednom vozite više preminulih?
Koliko je to ukupno novaca godišnje?
Obavlja li to neka privatna firma, koja je, koliko ju plaćate?
Zašto nije izgrađen krematorij koji bi puno manje novaca koštao nas građane kada nam netko premine da ne moramo plaćati 5kn po km?

Zašto nema popis bagatelnih nabava na web stranici KD Kozala, nema ni web stranici Poslovnih sustava, vidim bila je tužibaba na Rijeka promet, a KD Kozala uopće ne objavljuje te natječaje, plaćamo jako puno novaca a tako netransparentno se vodi, zašto ne možemo vidjeti bagatelne natječaje ni raspisane ni tko je pobijedio? Sva ostala komunalna društva objavljuju.

Molim odgovor na sva postavljana pitanja a ne samo na jedno.

Gost16 / 23.03.2020.

Molim i odgovor jer ne mogu urediti tužibabu da je za direktoricu Nives Torbarina kupljen novi službeni auto, skoro limuzina, skuplji od 230.000kn a za popravak stepenica nemaju novaca?
Plaćanje na rate moraju hitno uvesti i dosta je izgovora.

Poštovani,

ponajprije primite naše isprike zbog kašnjenja odgovora na Vaš upit.

Čišćenje, kao i održavanje i uređivanja gradskih groblja koja se prostiru na površinama većim od 575.000 m2, obavlja se prema utvrđenom planu i programu. No, s obzirom da se radi o vrlo velikim površinama, nažalost, nije moguće istovremeno na svim mjestima i gradskim grobljima održavati visoki standard usluge, kojem KD Kozala svakako teži.

Na krajnjem zapadnom dijelu groblja Kozala nalazi se gospodarski dio groblja namijenjen isključivo potrebama službe održavanja groblja. Na istom se nalazi prostor za prikupljanje i privremeno odlaganje raznog otpada, svijeća, građevinskog materijala i dr., te smještaj preso kontejnera.
Što se tiče stepenica, KD Kozala će postaviti zaštitnu ogradu, a prilaz do blokova niša omogućen je pristupnim putem. Trajnoj sanaciji stepenica pristupit će se prema mogućnostima i sukladno odobrenim sredstvima.

Tražilicu pokojnika implementirala je tvrtka koja ove poslove obavlja za niz drugih poslovnih subjekata, dnevno se ažurira i nadopunjuje, a od 26. ožujka 2020. godine omogućen je grafički / orto foto prikaz lokacije grobnih mjesta: https://kd-kozala.hr/trazilica-pokojnika.aspx

Prema informacijama koje smo dobili od KD Kozala, plaćanje računa u KD Kozala moguće je putem debitnih kartica uz mogućnost odgode plaćanja do 12 rata te putem kreditnih kartica Visa i Mastercard.

Moguće je koristiti i namjenske kreditne linije preko Zagrebačke banke d.d. Zagreb i Erste&Steiermarkische bank d.d. Rijeka.
Nadalje, Odlukom nadzornog odbora Društva od 28. prosinca 2017. godine omogućeno je i plaćanje naknade za dodjelu grobnog mjesta na korištenje do 12 mjesečnih obroka, ovisno o iznosu naknade.

Prijevoz pokojnika pogrebnička je usluga koju, sukladno odredbama Zakona o pogrebničkoj djelatnosti, može obaviti pogrebnik registriran za obavljanje pogrebničke djelatnosti.
Ovu uslugu KD Kozala pruža u vlastitoj organizaciji po cijeni od 5 kn/km (PDV uključen), a relacija Rijeka-Zagreb-Rijeka je 338 km.
Kremacija pokojnika u Republici Hrvatskoj vrši se u krematoriju u Zagrebu. Prosječno godišnje s našeg područja obitelji naruče cca 210 kremacija, što je prosječno tjedno 4 kremacije.

Cijene pogrebničkih i grobarskih usluga utvrđene su Odlukom Nadzornog odbora Društva od 26. travnja 2019. godine, a cijene komunalne usluge ukopa pokojnika unutar groblja temeljem Zaključka gradonačelnika od 31. svibnja 2019. godine. Cjenici su objavljeni na web stranicama Društva.
Cijenu troškova kremiranja utvrđuje Zagrebački holding d.o.o. Zagreb, Podružnica Gradska groblja.

S obzirom na broj kremacija u Rijeci, zasad ne postoji ekonomska opravdanost opremanja krematorija, te njegovo stavljanje u funkciju.

Objava bagatelnih nabava dostupna je na web stranici KD KOZALA d.o.o. Rijeka u rubrici Javna nabava, https://kd-kozala.hr/kd-kozala/javna-nabava.aspx

Službeno vozilo koje se navodi u vrijednosti od 230.000 kn nabavljeno je prije više od 12 godina – 2008. godine, te je odmah i prodano.

S poštovanjem,
Gradska uprava

nije objavljeno tko je izradio taj web verziju grafičkog prikaza groblja, za koje novce, i zašto i dalje ne radi kod zoom-a?

Poštovani,

web stranica izmijenjena je tijekom 2018. godine, a Tražilicu pokojnika izradile su 2019. godine i ažuriraju je tvrtke Axiom d.o.o. i Kainoto d.o.o.
Podatak o uloženim sredstvima dostupan je na web stranici Društva u dijelu javne nabave – Elektroničkog oglasnika javne nabave Republike Hrvatske https://eojn.nn.hr/Oglasnik/.
Tražilicom se želi omogućiti orto foto prikaz s točnom geo lokacijom grobnog mjesta, dakle slikovni prikaz groblja i grobnih mjesta s hortikulturom, stazama i dr.

S poštovanjem,
Gradska uprava

Odgovorite

Kalendar događanja