Mislim da je nogostup na Rivi u jako lošem stanju i potrebno ga je obnoviti novim slojem asfalta. Kao što možete vidjeti na slici, oštećenja su brojna od silnih prekopa. Znam, znam, radi se o velikoj kvadraturi pa bi i sanacija vjerojatno puno koštala, a novaca nema. Zato bi se trebalo krenuti u sanaciju barem dio po dio, i to što prije. Na jednom dijelu ispod Trga 111. brigade čak je počela izbijati i trava iz nogostupa (možete vidjeti na fotografiji na mom profilu). Zašto je nogostup u takvom stanju ? Tim putem prolaze i turisti (i sjede na terasama kafića) i pruža stvarno ružnu sliku.
Pretpostavljam kako je to vjerojatno strah od novinara koji traže svaku sitnicu da naprave aferu: ako se sanira nogostup, neki će novinar stvoriti aferu kako se saniralo baš na tom mjestu i to baš zbog nekoga ugostitelja koji ima ili će uskoro imati kafić na toj lokaciji. Pustite novinare, oni će uvijek stvarati afere, pa makar i iz ničega, sanirajte nogostup na Rivi.
P.S. Da ne bi bilo kako samo šaljem tužibabe, pohvaljujem saniranje oštećenja na fontani na Jadranskom trgu.

Gost13 / 05.11.2011.

Hvala MIKE_LITORIS na postavljenom pitanju, bilo je pitanja dana tko će postaviti takvo opravdano pitanje. Rijeka kao turistički grad, da, sa ovakvim neuređenim centrom grada. Nadam se da će netko reagirati.

A tek Buda Bar? Brate moj, centar grada a strah me proci onuda posli 8 navecer.

Poštovani,
prije svega isprike zbog kašnjenja našeg odgovora kojeg smo nešto poduže čekali iz nadležnog Odjela za komunalni sustav.

Slažemo se sa Vašom tužibabom i potrebom sanacije nogostupa na Rivi, koju zajedno sa radovima u nastavku Trga 111 brigade Hrvatske vojske i ispred zgrade Primorsko goranske županije svakako imamo u vidu. Tako će, s obzirom na radove koje trenutno na lokaciji obavlja HEP, sanaciji tog dijela nogostupa Rijeka promet d.d. pristupiti u kratkom roku nakon uklanjanja klizališta i održanih Karnevalskih događanja. Rijeka promet istovremeno će sanirati prelaz s kamenog opločenja na asfalt na Trgu 128 brigade Hrvatske vojske i u prolazu ispod Gradskog tornja, gdje se također nalaze oštećenja koja su sasvim neprimjerena za ovu lokaciju.

Na kraju zahvaljujemo na Vašoj primjedbi, uz još jednom isprike zbog kašnjenja odgovora.

Odgovorite