Poštovani

14.10.2020. ste odgovorili, na upit https://www.mojarijeka.hr/reciglasno/neregistrirani-auti/ da će komunalni redar redovito kontrolirati poštuje li vlasnik neregistriranih vozila postojeće propise.
Vlasnik Vas očito nije shvatio ozbiljno ili komunalni redar ne radi svoj posao, jer su auti i dalje na trotoaru uz sami zid bez prostora za pješake, na raskršću i na ulegnuću za silazak invalidskih kolica sa trotoara.

Franc / 30.10.2020.

Poštovani,
kao što je navedeno u prethodnom odgovoru, komunalni redari su već nakon prvog Vašeg dopisa obišli teren i upozorili vlasnika automobila da ih mora ukloniti s navedene lokacije. Nakon Vašeg posljednjeg upita, komunalni redari ponovno su na ovoj lokaciji obavili izvid te su vlasniku neregistriranih vozila parkiranih na nogostupu u ulici Diračje, 30. listopada ove godine uručili tri obavijesti o počinjenom prekršaju za vozila Seat Leon, Renault Clio i Ford (Comby). Komunalni redar će svakako i dalje kontrolirati daljnji razvoj situacije oko navedenog, odnosno je li vlasnik postupio prema nalogu, jer će u suprotnom poduzeti daljnje mjere u okviru nadležnosti te gradske službe, što zahtijeva određenu proceduru i vrijeme.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Mislim da su vlasnik automobila i komunalni redar postigli sporazum – cijeli vikend su bila parkirana na nogostupu i ulegnuću za invalidska kolica dva automobila. Jedan od njih je imao registraciju.

Poštovani,
u Direkciji komunalnog redarstva ističu da redari izvide na ovoj lokaciji obavljaju redovito i izvanredno, prema planu i programu postupanja vezano za tehnički neispravna vozila na javnim površinama. Za sva nepropisno ostavljena vozila izdaju se mandatne kazne prekršiteljima bez iznimki te Vaše tvrdnje o nekakvom „sporazumu“ smatraju potpuno neutemeljenima. Kao što se i naveli u svojoj prijavi, na nogostupu se nalaze i registrirana vozila koja su nepropisno parkirana, a u tom slučaju za svako daljnje postupanje nadležno je Prometno redarstvo kojemu je, neposredno nakon Vaše dojave, proslijeđena prijava. Komunalni redari će i nadalje kontrolirati i postupati sukladno svojim ovlastima.
Podsjećamo da u slučaju nepropisno parkiranih vozila na javnoj površini o tome izravno putem besplatnog telefona 0800 5101 radnim danom u vremenu od 6.30 do 20 sati (osim nedjelje) i subotom od 7 do 14 sati, možete obavijestiti Direkciju prometnog redarstva, čiji će redari intervenirati u najkraćem mogućem roku i postupiti u skladu sa svojim ovlastima, što znači da će izdati mandatne kazne prekršiteljima.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja