Križanićeva ulica lijepo je oslikana u donjem djelu cijele ulice, ali kad pogledate prema gore jako je neuredno i zapušteno. Lampe koje su se prije prale mjesečno sada se ne peru ni godišnje.
Da li postoji mogućnost i kome se obratiti barem da se operu lampe i skine prašina i paučina za početak.
Bili bi veoma zahvalni kada bi farbanje ulice ušlo u plan uređenja grada za 2023 godinu.

amiculinic / 22.11.2022.

Poštovani,

zahvaljujemo Vam na javljanju i ukazivanju na opisanu situaciju. Prioriteti održavanja javne rasvjete su popravci na svjetiljkama koje ne rade, kako sigurnost građana i prometa ne bi bila ugrožena. U ovo doba godine, kada je razdoblje rada javne rasvjete najduže u godini i kada Energo ima jako veliki broj prijava građana o svjetiljkama koje ne rade, djelatnici ove tvrtke nisu u mogućnosti izvesti radove na pranju kugli, ali će to svakako učiniti kroz redovno održavanje u sljedećoj godini.

Iz Odjela gradske uprave za komunalni sustav obavještavaju da je pasaž u Križanićevoj ulici u redovnom programu održavanja čistoće javno–prometnih površina te da se pometa pet puta tjedno, a pere jednom tjedno.

Sukladno odredbama iz Akcijskog plana za sprječavanja vandalizma Grad Rijeka je u obvezi organizirati interventno uklanjanje grafita u što kraćem roku od prijave ili uočavanja grafita, odnosno u roku od 24 sata od obavijesti nadležne Policijske uprave o izvršenom očevidu i to na imovini Grada, javnim površinama ili na zgradama komunalnih i trgovačkih društava te ustanova u vlasništvu Grada. Prema takvim prijavama se redovito postupa, sukladno propisanim obvezama. Međutim, ovdje se radi o grafitima i sličnim oslikavanjima koja se na pročelju zgrada u Križanićevoj nalaze već godinama.

Kako bi se u konkretnom slučaju primijenile odredbe Akcijskog plana potrebno je prethodno utvrditi u kojem omjeru Grad Rijeka sudjeluje u samoj vlasničkoj strukturi. Prema trenutačno dostupnim informacijama, Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom Grada Rijeke upravlja s devet poslovnih prostora u Križanićevoj ulici na brojevima 1/b, 2, 2/A, 2/B, 3/A, 6, 6/B, 6 c i 7/ I-kat, dok ostali poslovni prostori koji se nalaze u Križanićevoj ulici nisu gradski.
Uvidom u dostupnu dokumentaciju, utvrđeno je da su grafiti iscrtani na pročelju zgrada, a koje su, između ostalog, u manjem suvlasništvu i Grada Rijeke, dok su većinski vlasnici privatne osobe.

Dakle, ne radi se isključivo o imovini u vlasništvu Grada Rijeke, iz čega bi proizlazila isključiva obveza uklanjanja grafita od strane gradskih službi, već o zgradi u suvlasništvu, a među kojima i Grad Rijeka. Slijedom navedenog, oko sanacije, odnosno uklanjanja grafita, potreban je dogovor svih suvlasnika zgrade. S tim u vezi Odjel gradske uprave za gospodarenje imovinom upravitelju stambeno-poslovne zgrade na adresi Dolac 8 u Rijeci proslijedio je ovu prijavu, tražeći da se s ovlaštenim predstavnikom suvlasnika zgrade i ostalim suvlasnicima poduzmu daljnje radnje u cilju uklanjanja grafita. Pritom je Grad Rijeka, kao suvlasnik u 39.56% dijela zgrade, već dao suglasnost da ti troškovi terete sredstva zajedničke pričuve zgrade.

Za istaknuti je da se ovdje radi o zahtjevnijim radovima koji, osim samog uklanjanja grafita, uključuju i obnovu pročelja.

S poštovanjem,
Gradska uprava.

Postovani,

Docekali smo pranje lami u Krizanicevoj ulici. One ne da nisu oprane nego izgledaju gore nego prije. To je samo razmazana ona prljavstina. To je sigurno skupo placeno pa barem neka se opere jedmom godisnje kako treba. Molila bi zaista da netko tko je zaduzen za cisti grad reagira da ponovo to ociste.

Zahvaljujem.
Srdacan pozdrav

Odgovorite