Postovani,

svjedoci smo da se vecina grada ne kosi na vrijeme tako da su mnoge zelene povrsine koji i nema tako puno obrasle ogromnom kolicinom trave. Znamo da postoji program koji je objavljen na stranicama cistoce po mjesnim odborima i znamo da je potrebno odredjeno vrijeme da se pokose odredjene povrsine te znamo da postoji odredjen broj ekipa koji je zaduzen za kosnju te znamo da se ona obavlja u skladu sa vremenskim prilikama.

Svjedoci smo zadnjih godina da se zelene povrsine na podrucju grada ne kose tj kose ali kada je trava vec visoka preko metar sto znaci da kosnja nije dobro organizirana te je potrebno uloziti dodatna sredstva ili reorganizaciju ljudi za obavljanje iste. Mnoge zelene povrsine u gradu dugo stoje sa visokom travom i sve je veci broj primjedbi gradjana na to, a kako me pamcenje sluzi proljece ove kao i prosle godine nije bilo kisovito kao proteklih godina pa me zanima zasto kosnja nije poceta ranije?! Ocito je da ovakav program i organizacija ne funkcionira te je moje pitanje sto Grad i Cistoca planiraju poduzeti po tom pitanju? Da li cemo i dalje imati travu koja ce se kositi u kolovozu pa cemo ispred zgrada imati stogove sijena?! Ovdje se ne radi samo o vizualnom izgledu zelenih povrsina vec se radi o tome da se te iste zelene povrsine koriste kako za igru djece tako i za setnje kucnih ljubimaca. Sto cemo cekati da se najezde stakori i zmije?!

Postovani gradonacelnice moj glas ste dobili na izborima jer sam u vama vidio stvarno novi ritam grada ali ovo ne ide tim ritmom. Sto ce se konkretno poduzeti kako vise ne bi imali ovakove probleme jer strpljnja imamo i previse a komunalnu naknadu placamo svaki mjesec?

Stipe1 / 23.05.2022.

Poštovani,

zahvaljujemo na upitu. Kao što ste i sami spomenuli, plan košnje svaki se tjedan ažurira i dostupan je na mrežnim stranicama KD Čistoća. Upravo iz tog plana možete iščitati da se košnja obavlja izuzetno brzo, pa su stoga više od 3/4, odnosno 28 od ukupno 34 mjesna odbora Grada Rijeke već pokošena ili su u intenzivnoj košnji. Također, vrijeme početka košnje je definirano ponajprije početkom intenzivne vegetacije, a ove smo godine svjedočili hladnijem i sušnom ožujku i travnju (kada nije bilo rasta trave), te naglom zatopljenju u svibnju (kada je naglo izrasla).

Također, ističemo da se košnja obavlja na ukupnoj površini od 1.500.000 m2 u svim mjesnim odborima grada i obavlja je optimalan broj ekipa s jednako tako optimalnom dinamikom. Stoga je i najveći dio grada već pokošen, a upravo kao što sada svjedočite, od prošloga se tjedna kosi i na lokalitetima Cavtatske 2 i Čandekove 8, upravo kako je i navedeno u planu.

S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite