Možete li objaviti, s prošlim mjesecom, koje su prosječne neto plaće u Čistoći ako se isključe rukovodeće pozicije?

U medijima se nalazi dosta oprečnih informacija, neki navode da je prosječna plaća 500 eura sa prekovremenim, drugi navode 700 eura itd.

Kolike su prosječne neto plaće sa prekovremenim te možete li staviti po kategorijama?
Npr za metače, vozače kamiona, kosače, itd.
Nemam ništa protiv povećanja plaća od 30 posto, no građani trebaju znati koliku prosječnu plaću sada imaju a koliku će imati nakon povećanja.

Također može li tvrtka uvesti i ima li trenutno ocjene, jer i kod kosača ali i drugih radnika primjetno je da od npr 3 kosača jedan radi gotovo dvostruko više od drugih, dok jedan dosta odmara.
Takvih je primjera dosta, ovisno o djelatniku, nekada se očisti jako dobro a nekada u nekim ulicama nikada ne pometu ispod kanti koje prazne a svašta im ispadne.

Može li grad uvesti veće kontrole i da doista radnici koji zaslužuju dobiju 30 posto povećanje dok oni koji zabušavaju ili manje rade dobiju manje.
Tj da se uvede povećanje teneljeno na trudu i dobrom obavljanju posla?

rastocine / 21.09.2023.

Poštovani,

u Komunalnom društvu Čistoća d.o.o. navode da su prosječne netto plaće radnike na prikupljanju komunalnog otpada u rujnu ove godine s dodacima iznosile od 885,56 eura do 1.274,54 eura. Vozači specijalnih vozila koji također rade na prikupljanju komunalnog otpada imaju plaće od 1.101,57 eura do 1.517,34 eura; ovisno o visini ostvarenih dodataka na plaću, kao što su minuli rad, nagradni dodatak, smjenski rad, prekovremeni te rad u neradne dane te ovisno o osobnom odbitku radnika.

S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite