Postovani,

U odgovoru na upit “Još jedna atletska/tartan staza?” (https://www.mojarijeka.hr/reciglasno/jos-jedna-atletska-tartan-staza/) spomenuli ste:
“No, Grad Rijeka trenutačno priprema prostorno-plansku dokumentaciju za određenu lokaciju na Zapadnom dijelu grada za izgradnju još jednog atletskog igrališta.”

S obzirom da planove da se stadion Kantrida porusi i da u planovima koji su najavljeni novi stadion nece imati atletski dio, zanima me da li se predvidjelo za novu lokaciju da zamijeni postojeci dio koji trenutno koriste atleticari na Kantridi?

Atletska dvorana nije pogodna za treninge svih disciplina, a niti za natjecanja. Takodjer, Vojno igraliste sa stazom od 300m nije pogodno ni za treninge (osim rekreativnih) ni za natjecanja. Ukidanjem atletskog dijela na (buducem) stadionu Kantrida rijecki atleticari ostat ce bez mogucnosti za (kvalitetan) trening, a o odrzavanju natjecanja da ne pricam.

Pa me stoga interesira planira li se kakva zamjenja i, kad se vec trose novci za izgradnju novog atletskog igralista, hoce li se ovaj put (za razliku od kad se gradila dvorana) paziti na to da bude napravljeno tako da zadovoljava sve uvjete, za sve discipline i sve rangove natjecanja.

Hvala na odgovoru

Lei / 31.05.2021.

Poštovani,
u Odjelu gradske uprave za sport i tehničku kulturu navode kako će Grad Rijeka prilikom rekonstrukcije Stadiona Kantrida riječkim atletičarkama i atletičarima osigurati kvalitetne uvjete za bavljenje atletikom na zamjenskoj lokaciji te da će novi atletski objekt ispunjavati standarde za sve atletske discipline. U Odjelu posebno ističu kako nema mjesta bojazni da će riječki atletičari ostati bez mogućnosti bavljenja tim sportom koji je iznimno važan za Grad.
O tome svjedoči i činjenica da je riječkim atletičarima, osim Stadiona Kantrida, omogućeno korištenje Atletske dvorane, kao i sportsko-rekreacijskog objekta Otvoreno igralište Kampus, koji je, primjerice, tijekom 2019., odnosno u godini koja je prethodila pandemiji korona virusa, zabilježio 79.000 ulaza korisnika i to bez plaćanja naknade za korištenje.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite