pratim već dugi niz mjeseci kako pojedinci neometano (besplatno) parkiraju svoja privatna vozila na autobusnom terminalu Delta.
Svakim danom je sve više i više vozila.

Parkiraju se kako god ko stigne, što otežava promet prigradskim autobusima koji se ponekad moraju provlačiti između vozila kako bi prošli i došli do perona!!!

Inače to se nalazi u samom centru grada i da nitko od nadležnih institucija nije već mjesecima reagirao!!??

RIJEKA PROMET? KOMUNALNO REDARSTVO?
PROMETNO REDARSTVO?AUTOTROLEJ?

kada će se poduzeti nešto???

big boss / 04.11.2011.

Odlicno da je netko i ovo primijetio. Upit je poslan u Gradsku Upravu.

ovo je čisti primjer nerada u gradskoj upravi.

Na jednu banalnu stvar nemogu odgovoriti (11 dana) ,mogu misliti onda sta se događa na odgovore o jako važnijim i bitnijim stvarima od ove.

Poštovani,

Gradske su službe već uočile ovaj problem koji ste i Vi istaknuli u svojoj tužibabi na čemu Vam zahvaljujemo. Naime, činjenica je da na parkiralištu na autobusnom terminalnu Delta nesavjesni vozači parkiraju svoja vozila, posebno nakon otvorenja ceste D404, čime ometaju normalan tok prometa. No, prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, nema odredbe po kojoj bi ih prometni redari mogli kazniti.
Stoga će u skoro vrijeme biti postavljen prometni znak zaustavljanja i parkiranja, što će omogućiti kažnjavanje, kao očito jedini način na koji će biti moguće utjecati na vozače koji ondje ostavljaju automobile.

Djelatnici Direkcije za prometno redarstvo svakako će voditi računa o sankcioniranju vozača koji postupe suprotno postavljenom prometnom znaku.

poštovani,hvala vam lijepo na vašem odgovoru.

I nadalje cu pratiti razvoj situacije sa postavljanjem izvjesnog znaka i kažnjavanjem nesavjesnih pojedinaca!

pozdrav

Odgovorite