Prvo, samo želim pohvaliti uređenje parka ispod vrtića, mislim da je park u Jelaćićevoj, samo osim šljunka nedostaje i malo boje opremi.

Budući da stanujem u neboderu na Rastočinama kod vrtića, parkiram na cesti niže, kod kbr. 11. Danas sam se vratila kasnije sa svojim malim djetetom oko 22h i parkirala ispred navedenog broja (oko Rastočina 11).
Tu je prije nekog vremena dodan pješački i potreban je.
No, nakon što sam parkirala i probudila sina, uzela sam ga za ruku no ispali su mi ključevi. Rasvjeta je u neku ruku dobra no što je najzanimljivije, u tom trenutku rasvjeta se ugasila. Pogledala sam na sat i točno je bilo 22:10. Budući da mrak pada sada oko 21h, to znači da rasvjeta u tom djelu radi samo 1h. Rasvjetni stup se nalazi pokraj pješačkog prijelaza. No što je još gluplje, ugasi se točno svako drugo rasvjetno tijelo i to točno ona koja pokrivaju cestu i nogostup – koja su važna.
A samo oko 5 rasvjetnih tijela niže uvijek radi jaka i narančasta rasvjeta (ovdje su bijela).

Ne želite ni znati kako je u jednoj ruci držati sina za ruku koji plače a u drugoj sa slabim svjetlom mobitela tražiti ključeve.

Nije potrebno nikakvo mijenjanje rasvjete, nego zašto se isključuje rasvjeta nakon 1h rada (susjed mi je u prolazu rekao da je to tako stalno) i je li moguće to makar produžiti na 2h rada tj. do 23h.

I kratko pitanje za upravu, kada sam u pretraživač ukucala mapa rijeka, došlo mi je “interaktivni plan Grada Rijeke” http://www2.rijeka.hr/ip2/. Svugdje je navedena 2008. g. “Ortofoto prikaz” (samo cesta) je zastario, te nakon što sam kliknula pod “POHVALE I PRITUŽBE” otvorila mi se stranica gdje je navedeno da je još u fazi izrade (od 2008.) Hoće li se ažuirati mape na toj karti?

Lava / 25.05.2011.

Poštovani, što se tiče Vašeg upita o interaktivnom planu; u GIS aplikaciji plana grada Ortofoto izmijenjen je tekst stranice feedback.aspx. Riječ je o aplikaciji koja nije više u Beta verziji, pa je taj podatak uklonjen. Zahvaljujemo na uočenoj grešci. Za ostale odgovore molimo još malo stprljenja.

Uslijed tužibabe primjetio sam da se nešto dogodilo budući da ovim putem dolazim do svoje kuće. Stepenice koje povezuju Jelaćićevu kod broja otprilike 5 i koja je kod trgovine “Ankica” i svijetli narančasto (koja je potrebna) se sada isključi iza 22:15, osoba je krivo navela vrijeme kao i u cijelim Rastočinama svako drugo rasvjetno tijelo. Ovo na koje se žali nije točno iznad pješačkog već malo niže, no to sada radi i to već par dana iza 22:15. Čini se da kada se jedno ostavi upaljeno odmah se mora isključiti jedno koje jače svjetli i više troši struje da ne bi došlo do većeg troška za grad.
Živim u neboderu i neobično je da se rasvjeta na zaobilaznici uključuje skoro sat vremena prije ostale, a ponekad radi cijeli dan.
Dok npr. u bazenima na kantridi pored garaže cijeli dan radi bočna rasvjeta na vanjskim stepenicama. Obersnel je rekao da se godišnje uštedi http://www.youtube.com/watch?v=DnrX9cxkBOg pola milijuna na štednim žaruljama.
Jesu li takve postavljene i na Rastočinama gdje takve štedne rade samo sat vremena?
G. U. nije odgovorila koliko vidim hoće li se obnavljati mape na stranici jer su stvarno stare.

Poštovana,

prije svega zahvaljujemo za pohvalu o uređenju parka. Bojenje opreme trenutno se obavlja u zapadnom dijelu grada i očekujemo da će se u Jelićevoj ulici obaviti do konca lipnja.

Zahtjev da rasvjetno tijelo pokraj novoizvedenog pješačkog prijelaza u Ulici Rastočine kod kućnog broja 11 gori tijekom cijele noći svakako je opravdan, te će naše nadležne službe u što kraćem roku izvršiti preinake. Naime, javna rasvjeta u Rastočinama radi u dva “režima” – “cijelonoćnom i “polunoćnom”. Cijelonoćni je režim rada sa svim upaljenim rasvjetnim tijelima, a polunoćni sa svakim drugim upaljenim rasvjetnim tijelom radi uštede električne energije. Uređaji koji upravljaju, odnosno pale i gase taj režim rada javne rasvjete u nadležnosti su HEP-a. Vrijeme paljenja i gašenja je isto tijekom cijele godine, bez obzira radi li se o ljetnom razdoblju kada se javna rasvjeta pali kasnije ili zimskom kada se pali ranije. Vrijeme paljenja i gašenja dogovoreno je između jedinica lokalne samouprave Primorsko-goranske županije i HEP-a, te je isto za cijelu županiju zbog centraliziranog upravljanja.

Nadovezujući se na odgovor koji ste već ranije dobili, o ažuriranju mape možemo još dodati kako se nažalost ortofoto neće obnavljati u dogledno vrijeme. Naime, taj projekt je vrlo skup, a s obzirom na trenutnu zaista nepovoljnu financijsku situaciju, ne možemo sa sigurnošću reći kada bismo ga mogli realizirati.

Meni se čini da se ovo događa samo na Rastočinama, inače svugdje koliko sam vidjela sva rasvjeta radi stalno, a ne da se svako drugo rasvjetno tijelo ugasi nakon 1h sata rada.

Zašto je sada isključeno rasvjetno tijelo kod stepenica, tj. trgovine koju gospodin navodi, koja je svjetlila narančasto, dok npr. 100m naprijed rade kroz Rastočine, k.b. 15 i iza ne isključuje se svako drugo rasvjetno tijelo, dok npr. baš to kod Rastočina 15, usred ničega, radi narančasto rasvjetno tijelo tijekom cijele noći a uopće nije potrebno.
Može li se izvršiti kakve preinake da se odabere koja rasvjetna tijela će raditi a koja ne, jer postoje ona nepotrebna koja rade 15-(npr. 3 u nizu rade) i onda se iza njih 2 u nizu iza 22h prestanu raditi.

I ne znam tko je zaslužan za to, no čini se kao da su parkovi rezali stablo i grane u tom parku i park je pun velikih grana i komada drveća.

Odgovorite