Vlasnik na adresi Pletenci 42, u Rijeci ima dva opasna psa u dvorištu, pasmine cane corso i stafordski terijer. Drži ih iza ograde koja je visoka doslovno pola metra, a umjesto vrata u dvorište, postavljene su plastične stolice, kako bi spriječile pse da ih preskoče. Već su ih preskakali, u potjeri za mačkama. Već je ranije bilo incidenata pa i stradalih mačaka lutalica, o kojima se i sam vlasnik hvalio.
Psi su problem, ali je vlasnik veći problem, jer im nije nikakav autoritet.
Već su radili probleme susjedu, te mu doslovno trgali životinje, a jučer je rastrgana i susjedova mačka.
Na reakciju tog susjeda da se stavi bolja ograda, mladi je vlasnik bez imalo kajanja samo upozorio da je bolje da mu netko ne otruje pse, a čak štoviše i sam je preskočio ogradu u želji za fizičkim obračunom.
Danas su psi bili u kući, ali dovoljno je pogledati dvorište i “ogradu” i zaključiti da to nisu adekvatni uvjeti za takve pse, niti igdje ima upozorenje na opasne pse.
Molim da nadležne službe u ingerenciji Grada nešto poduzmu kako bi se spriječili novi incidenti, jer redovito tom ulicom prođe veći broj ljudi, a iz priloženog se vidi da je situacija zabrinjavajuća i da vlasnik previše ne mari za nastalu štetu.

Bet26 / 15.06.2020.

Poštovani,
djelatnici Direkcije za komunalno redarstvo ovu su lokaciju obišli neposredno nakon što je zaprimljen Vaš upit. Pritom su psi zatečeni na balkonu obiteljske kuće gdje, prema izjavi njihovog vlasnika, i inače borave. Nadalje, vlasnik pasa izjavio je da se napad psa na mačku dogodio u krugu dvorišta ograđenog nižom žičanom ogradom ispred njegove kuće, a u koji je mačka ušla, što su također potvrdili i susjedi koji su svjedočili tom događaju.
Vlasnik pasa upozoren je da je obveza svih u kućanstvu nadzirati pse i njihovo kretanje te dodatno osigurati okućnicu, ukoliko se psi stalno drže izvan kuće u dvorištu. Na taj način onemogućio bi se njihov bijeg, a vlasnik je obvezan pridržavati se propisanih mjera sigurnosti, zbog zaštite okolnog stanovništva i drugih kućnih ljubimaca.
Ujedno, vlasnik pasa upozoren je i da će Direkcija za komunalno redarstvo provesti kontrolni izvid pridržavanja navedenih propisanih mjera sigurnosti.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Odgovorite

Kalendar događanja