Danas sam razgovarao u kafiću sa stanarkom iz određene ulice u gradu, požalila se kako je jedan susjed morao mačku sa ceste pokupiti i baciti u kontejner. Poslala mi je sliku s mobitela, na kojoj mački oči vire van, crijeva sa strane i sva je udubljena kao da je nekoliko automobila par puta prošlo preko nje.

Budući da često vidim ovakvu situaciju po cesti, mene zanima kome se obratiti u slučaju da se vidi goluba, psa, mačku… pregaženu na cesti. Inače, ponekad sam svjedokom i da u mojoj ulici po tjedan dana ostane mačka na cesti, pa se sve usmrdi.
Inače, vidim da je i ostala krv po cesti nakon mačke pa bi se i ona mogla ukloniti odgovarajućom službom.

Nisam protiv mačaka, no svjedokom sam da se razmnožavaju bez kontroliranja.
Uzmimo na primjer da jednom godišnje mačke “naprave” 5 mačića (Wikipedija), od kojih je 2 žensko, već nakon 6 mjeseci mačka je spolno zrela i može napraviti još 3 mačića, uzmimo na primjer da to obavi za godinu dana. Uz malo osnovne matematike i računa ukoliko u mjesnom odboru postoji 10 mačaka, za 2g će ih biti min. 30, a tih 30 će napraviti 60…
Čini li grad Rijeka nešto u suzbijanju broja mačaka?

Toric / 20.05.2011.

Za uginule zivotinje nadlezan je higijenicarski servis veterinarske stanice Rijeka. Procedura je takva da treba obavijestiti Komunalno redarstvo grada koje higijenicara upucuje na teren, no da skratite proceduru, najbrze je (i jednako legitimno) nazvati Veterinarsku stanicu Rijeka (Marka Remsa 1, tel.: 345-033) koja ce obavijestiti dezurnog u higijenicarskom servisu.

Mislim na pitanje o broju mačaka, jer u mom kvartu svake godine vidim da se udvostručuju, ima li ili nema grad nekakav plan o njihovom razmnožavanju.

Pa nije li jednostavnije sva ta pitanja uputiti veterinarskoj?

Toric, znas li ti za neki grad koji “ima plan o razmnozavanju macaka”? :-)))

Eto Toric, vec imas spreman odgovor na svoje pitanje samo te treba malo potaknuti. :-))

To bi bio odgovor da sam ga pitao u 2010.g. jer članak stvoren 2009.g.
Odvija li se sterilizacija mačaka i ove godine?

Odgovorite