Stanujem u naselju Braće Pavlinić. Od kada je izgrađena državna (županijska) cesta D404 mi smo u potpunosti izgubili mir zbog nesnosne buke. Naime, spomenuta cesta je svakim danom sve prometnija.Tuda najvećim dijelom prolaze veliki kamioni s kontejnerima.
Već sam o tome pisala na tužibabi i odgovoreno mi je da je to županijska cesta, te da je velika visinska razlika.
Vozeći se zaobilaznicom , nemalo sam se iznenadila kada sam vidjela da je skoro cijelom dužinom ograđena visokim bukobranima, koji su na nekim mjestima na višoj visinskoj razlici nego što je kod nas.
Moje pitanje je sljedeće:
Jesmo li mi, stanari koji živimo u blizini Viktora Lenca i ceste D 404, građani drugog reda i nemamo pravo na donekle čisti i zdravi okoliš?
Mene u konačnici ne zanima je li to gradska, županijska …. cesta. Bitno mi je da se poštuju isti uzusi kao i na drugim brzim cestama u blizini naseljenih mjesta.

Kleo123 / 31.07.2020.

Poštovani,
u odnosu na navode vezane uz buku sa ceste D404, važno je naglasiti kako je riječ o državnoj cesti oznake D (državna cesta) 404 te te da sukladno tome, Grad Rijeka nije nadležan za rješavanje ove problematike.
Za istaknuti je i kako Grad Rijeka nije bio investitor izgradnje navedene ceste te, posljedično tome, niti postave bukobrana na određene pozicije.
Stoga Vas upućujemo da se za sva pitanja, pritužbe i prijedloge vezano za cestu oznake D 404 obratite tvrtki Hrvatske ceste d.o.o. putem ispostave u Rijeci, Nikole Tesle 9/IX, 51000 Rijeka, e-mail: silvana.soric@hrvatske-ceste.hr, kao nadležnog subjekta za gradnju i održavanje navedene ceste.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Zahvaljujem na odgovoru, iako sam ga već unaprijed znala, a i jasna mi je pozicija Grada u odnosu na D 404. No, na vama i nadalje ostaje barem minimum brige za dobrobit vaših sugrađana. A što ćemo sa bukom i pjeskarenjem iz V.Lenca. Obećana je “nova tehnologija”, ali od toga niti “n” !!! Gdje su u toj priči naša pluća i naše zdravlje???

Odgovorite

Skip to content