Poštovani,

obzirom da naš narod (ne svi naravno) NE poznaje drugačije , nego kaznu i silu , ukazuje Vam na jedan u zadnje vrijeme učestali problem. Nadstrešnice koje služe za čekanje, zaštitu i ukrcaj putnika u gradski autobus, često glume parkiralište.

Tako je i to na autobusnom stajalištu u ul. Šet. I. G.Kovačića k.br. 26, SMJER PREMA GRADU. U dolasku prema navedenoj stanici, vozač autobusa ne vidi osobe da čekaju na stanici, pogotovo kad je vozilo visočije (suv ili , monovolumen), a osobe koje čekaju su nižeg rasta (djeca) te dok god osoba doslovno ne izađe na samu cestu nije vidljiva, a autobusa jednostavno prođe dalje.

slobodan / 07.02.2023.

Poštovani,
Vaša dojava o opisanom problemu na autobusnom stajalištu odmah je proslijeđena Prometnom redarstvu Grada Rijeke, čiji su djelatnici tijekom protekloga tjedna u više navrata obilazili ovu lokaciju. Tom prilikom na samom autobusnom stajalištu nije bilo nepropisno parkiranih vozila. No, u subotu 11. veljače ove godine zaprimljena je prijava putem dežurnog telefona te su redari u najkraćem mogućem roku obavili izvid te, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, sankcionirali vlasnika vozila.
Ovom prilikom podsjećamo kako svaki građanin koji uoči nepropisno parkirano vozilo o tome izravno može obavijestiti dežurnog prometnog redara na besplatni broj telefona 0800 5101 radnim danom u vremenu od 6.30 do 20 sati, osim nedjelje, i subotom od 7 do 14 sati.
S poštovanjem, Gradska uprava.

Poštovani,
zahvaljujem na Vašem odgovoru. U najboljoj namjeri, a za sveopće dobro “nas” koji koristimo te autobusne natkrivene prostore (kućice) predlažem (4-5) stupića do metra visine zabodene u prostor te iste površine (izbetonirano) i onda je takvim nekulturnjacima FIZIČKI pristup onemogućen.
Pozdrav

Odgovorite

Kalendar događanja