Putokazi predstavljaju novi singl s 14. po redu, od kritike hvaljenog, albuma “Meandri”.
„Kome je do istine zna prigrliš li život, prigrlio si i bol. Doista, ne postoji nitko tko nije nekoga ‘izgubio’ u fizičkom ili čuvstvenom svijetu. Svi smo uronjeni u ‘veliku životnu vodu’ u pokretu, koja ‘meandrira’ zavojima na kojima protječemo i ‘punimo’ vrijeme svoje fizičke pojavnosti“, ističu Putokazi predstavljajući novi singl.

Spot za singl „Tužna“ ujedno je i dio netom završenog igranog filma u formatu omnibusa. Glazbeni video omnibus, novi uradak Putokaza, skup je različitih čitanja na temu Smrti i prolaznosti, talentirane mlade autorice i redateljice Gee Rajić, koja za video „Tužne“ kaže:
„Tužna je metafora dvojakog putovanja, onog prije i poslije smrti. Odlazak je simbolički predstavljen hodom i vlakom. Hod je alegorija slobodne volje, donošenja odluka i biranja vlastitog puta, a vlak predstavlja predodređeni, pasivan odnos.“

U videu, koji je sniman u unutrašnjosti Istre, Vele Drage i Limskog kanala, sudjeluju Antonela Brenko i djevojčica Ema Šuran.

Putokazi predstavili novi singl Tužna

Putokazi predstavili novi singl Tužna

Glazbu, tekst i vokalni aranžman za singl „Tužna“ pripredila je Miranda Đaković, dok su za instrumentalni aranžman zaduženi Zoran Majstorović i Iztok Turk.

U pjesmi „Tužna“ akustičnu gitaru i glas daje Miranda Đaković, dok arapsku lutnju, akustičnu gitaru, bisernicu i udaraljke svira Zoran Majstorović. Vokali su Jasmina Sokoli, Mia Dorčić, Antonia Svetina, Helena Živković, Vedrana Lisica, Tea Mirth, Dolores Marinić, Magda Martedić Šimac i Branka Matić Dereta.

Legendarni riječki “Putokazi” svoj će filmski uradak, 45-minutni omnibus „Meandri“, predstaviti krajem veljače na svoj 37. rođendan.

(foto: Putokazi)