Nogometni klub Orijent ove godine slavi sto godina postojanja, a oko kluba ponovno vlada izrazito pozitivna atmosfera, prvenstveno potaknuta financijskom konsolidacijom i izvanrednim sportskim uspjesima u iznimno kratkom vremenu.

Nakon što je Orijent pod novim vodstvom kluba savladao 3. Hrvatsku nogometnu ligu te se plasirao u drugi razred hrvatskog nogometa, obnovljen je stadion „Črljenih“ na Krimeji koja posljednjih mjeseci na domaćim utakmicama okuplja sve veći broj zainteresiranih navijača, a ponos Sušaka netom prije završetka prve polovice ligaškog natjecanja drži visoko drugo mjesto.

Uz brojna događanja oko kluba, šuškanja o mogućem plasmanu i u 1. HNL, naznake daljnjih ulaganja u nogometnu infrastrukturu u istočnom dijelu grada, ovaj je stogodišnjak dobio i novu klupsku monografiju na više od 450 stranica koju potpisuje Marinko Lazzarich, koja će se široj javnosti predstaviti u srijedu, 11. prosinca s početkom u 12 sati u Gradskoj vijećnici Grada Rijeke.

Na prigodnoj svečanosti kojom je obilježena stota godišnjica Orijentovog postojanja, dodijeljene su nagrade istaknutim pojedincima iz klupske povijesti, među ostalima i legendarnom treneru Ivanu „Đalmi“ Markoviću (posthumno) koji je predvodio momčad koja se 1968. plasirala u drugu Jugoslavensku ligu te momčad četvrtfinalista Jugoslavenskog kupa 1983. godine te najstarijem članu kluba, bivšem igraču Orijenta i dugogodišnjem pratitelju susačkog nogometa, devedesetogodišnjem Branku Jadri s kojim smo imali prilike
porazgovarati.

U videoreportaži pogledajte priču o stogodišnjaku sa Sušaka, crtice iz Orijentove bogate prošlosti, aktualnosti iz uzbudljive sportske sadašnjosti i saznajte viziju kluba u njegovoj svijetloj budućnosti.