Olimpijsku je zastavu uz pomoć malih sportaša podigla Snježana Pejčić, članica Kluba riječkih olimpijaca.

S ciljem promicanja sporta i zdravog načina života na Korzu se građanima kroz demonstraciju predstavilo 20 riječkih sportskih klubova, a svoj su punkt imali i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova.

Hrvatski olimpijski dan nacionalna je sportska manifestacija koja se održava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora, a cilj joj je potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive.

Podizanju olimpijske zastave prisustvovali su i predsjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke Ana Trošelj, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković te pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu Primorsko-goranske županije Sonja Šišić.

„Ove godine imamo stvarno veliki odaziv klubova za sudjelovanje u ovoj manifestaciji. Hrvatski olimpijski dan izvrsna je prilika da pokažemo koliko u Rijeci volimo sport i ovom prilikom pozivam sve roditelje i djecu da se informiraju koji se sve sportovi nude u Rijeci i uključe u neki od klubova“, rekao je pročelnik Ivanković.

„U ovom vremenu pandemije u kojem trenutno živimo, mislim da sport nikada nije bio važniji, jer osim što je najbolja promocija zdravlja i zdravog života, djeci donosi druženje i socijalizaciju, ali ih uči i odgovornosti, važnosti izvršavanja zadataka i poštivanja autoriteta“, istaknuo je proslavljeni riječki olimpijac Samir Barač.

Program obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana u Rijeci organizira Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova Primorsko-goranske županije.