U sastavu izaslanstva Riječkog sportskog saveza bili su predsjednica Dorotea Pešić Bukovac, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, dopredsjednica Riječkog sportskog saveza Sanja Pavić, djelatnici Programi sporta Riječkog sportskog saveza Ksenija Trninić i Zoran Pjevalica, pravnica Riječkog sportskog saveza Snježana Pajić i organizatorica manifestacija Orijana Pernjak Grbac. Uz predsjednika Milanovića bio je povjerenik Predsjednika za sport Željko Jovanović.

Na sastanku predstavnici Saveza upoznali su predsjednika Milanovića s aktivnostima koje provode u cilju razvitka i promicanja sporta na području Rijeke, poticanja vrhunskog stvaralaštva i stvaranju uvjeta za postizanje vrhunskih sportskih dometa, razvitka sportskih aktivnosti djece i mladeži te sportsko-rekreacijskih aktivnosti građana i invalidnih osoba, promicanja odgojnih funkcija sporta, poštene igre, razumijevanja, tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom te širenja olimpijskih ideala i jačanja olimpijskog pokreta. U tom smislu, posebno su istaknuli činjenicu kako će grad Rijeka uskoro postati i partner Hrvatskog olimpijskog odbora, kao drugi grad u Hrvatskoj.

Kao jednu od svojih glavnih uloga naveli su brigu za svoje članice kroz podršku putem sufinanciranja rada kroz Javne potrebe u sportu Grada Rijeke te poticanje na masovnost i izvrsnost u sportu. Riječki sportski savez trenutno provodi 13 EU projekata te kroz edukaciju i pomoć sportskim klubovima aktivno pomaže razvoju sporta u gradu, a uz pomoć Grada Rijeke prošao je sve kriterije EU komisije te je proglašen Europskim gradom sporta za 2022., rečeno je na sastanku.

Govoreći o konkretnim projektima posebno su istaknuli projekt RiMove namijenjen učenicima nižih razreda osnovnih škola koji djeci za vrijeme produženog boravka nudi aktivno bavljenje i upoznavanje sa svim dostupnim sportovima. Navedeni projekt nakon nekoliko godina provođenja dobio je status kao EU projekt i provodi se u nekoliko zemalja, istaknuto je na sastanku.

Osim projekta RiMove, naveli su i druge projekte koje provode, kao što je obuka neplivača Rijeka-pliva i kroz koji sva djeca osnovnih škola nauče plivati. Isto tako, u svojim projektima posebnu brigu pokazuju za šire građanstvo, posebno za treću životnu dob kojoj se nudi nekoliko besplatnih rekreativnih programa i rekreativnih zona.

((foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Filip Glas)