U sklopu završnog predblagdanskog druženja umirovljenika, danas je u Klubu umirovljenika Centar predstavljeno tiskano izdanja brošure programa Rispekt.

Projekt je nastao kao suradnja Udruge umirovljenika Rijeke i volontera različitih struka u želji da se članovima klubova umirovljenika osigura lakši pristup stručnom savjetu i vodstvu za pojedine zdravstvene probleme i pitanja obiteljskog života.

Projekt Rispekt – jačanje i reintegracija marginaliziranih osoba treće životne dobi, koji se provodi uz potporu sudioničkog programa Civilne inicijative u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, prilagođen je građanima treće životne dobi s određenom vrstom poteškoće iz spektra logopedskog, psihološkog, fizioterapeutskog ili medicinskog polja djelovanja.

U sklopu projekta Rispekt u 2019. godini je održan niz aktivnosti u klubovima umirovljenika Rijeke: tromjesečni program uz vodstvo fizioterapeuta Vježbajmo zajedno, niz psiholoških radionica Mjesto za obitelj na temu suočavanja sa stresom, planiranja brige i njege u starijoj dobi te jačanja obiteljskih odnosa, logopedsko-psihološke radionice za članove s oštećenjem sluha Čujemo li naše stare i individualne logopedske vježbe s pacijentima odjela za Neurologiju Kliničkog bolničkog centra Rijeka koji su u oporavku od moždanog udara.

Tiskana brošura dostupna je u klubovima umirovljenika u Rijeci, a bit će dostupna i u svim ograncima Gradske knjižnice Rijeka.