Podizanjem Olimpijske zastave započelo je obilježavanje Hrvatskog olimpijskog dana tijekom kojeg se na Korzu demonstracijom sportova danas predstavilo 19 riječkih sportskih klubova. Uz sportske klubove, svoj punkt su imali i djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova.

Olimpijsku zastavu koju su mu donijeli mali riječki sportaši podigao je Marin Lovrović, član Kluba Olimpijaca grada Rijeke, u nazočnosti zamjenika gradonačelnika Rijeke Nikole Ivaniša i Marine Medarić, zamjenice župana Primorsko-goranske županije.

Zamjenik gradonačelnika Rijeke Nikola Ivaniš pozdravio je u ime Grada Rijeke riječke sportaše i one koji to namjeravaju biti, naglasivši pritom važnost bavljenja sportom za zdravlje pojedinca i u ulogu koju sport ima u društvu. Ivaniš je kazao kako Rijeka nije samo Europska prijestolnica kulture, već i grad bogate sportske tradicije i sportaša koji su postigli fenomenalne rezultate na domaćim, europskim i svjetskim natjecanjima.

Hrvatski olimpijski dan (HOD) nacionalna je sportska manifestacija koja se održava 10. rujna, na dan osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora koji ove godine slavi 26. godišnjicu postojanja, a cilj mu je potaknuti građane svih dobnih skupina na aktivno bavljenje onim sportovima koji su im na raspolaganju u sredinama u kojima žive i rade.

Program obilježavanja HOD-a u Rijeci organizira Riječki sportski savez u suradnji sa Zajednicom sportova Primorsko – goranske županije.