Otvorena diskusija graditelja društvenih prostora i interaktivna A MAZE izložba nezavisnih video igara obogatili su već sadržajem bogati petak na Republika festivalu.

Republika festival nam je osim predavanja, tribina i radionica pružio i zanimljivu formu razmjene mišljenja poput otvorene diskusije gdje sudionici obrađuju određenu temu uz pomoć moderatora. Otvorenih diskusija u prostorima kompleksa Rikard Benčić nije nedostajalo a za vas smo izdvojili intervju sa moderatorom grupe koja je tematizirala izgradnju, oblikovanje i prenamjenu društvenih prostora:

Također smo razgovarali sa Thorsten S. Wiedemannom, osnivačem A MAZE. festivala koji je, u prostorima kompleksa Rikard Benčić, održao radionicu i postavio interaktvnu izložbu nezavisnih video igara. Ideja A MAZE festivala sastoji se u tome da se umjetnici, dizajneri i istraživači nađu na platformi kako bi komunicirali, razgovarali o idejama, učili jedni od drugih ali i da se otkrije kreativni potencijal koji taj ambivalentni medij u sebi ima.

Interview sa Thorstenom pogledajte ovdje: