U subotu, 28. studenog, u susjedstvu Škurinje, jednom od 27 susjedstava Europske prijestolnice kulture od 9.00 do 16.00 sati nastavit će se akcija izrade prvog zajedničkog nenavijačkog murala. Akcija će se održati u ulici Save Jugo Bujkova, na dječjem igralištu uz mjesni odbor (Save Jugo Bujkove 44, Rijeka), pod vodstvom Nicol Načinović.

Sudjelovanje je otvoreno i besplatno za sve zainteresirane, a događanje je organizirano uz poštivanje svih važećih mjera za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19. Svi se posjetitelji pozivaju na pojačanu osobnu higijenu, fizičku udaljenost te ispravno nošenje zaštitnih maski za lice. Ne preporučuje se dolazak osobama starije životne dobi ili oboljelima od kroničnih bolesti.

Naime, škurinjsko područje izrazito je obilježeno muralima navijačke tematike. Na uočljivim mjestima gotovo i nema prostora za drugačije oblike kreativnog i umjetničkog izražavanja. Izabrano mjesto nalazi se u ostacima objekta koji je pri izgradnji naselja služio za smještaj radnika, a potom kao prostor mjesne zajednice i neadekvatan prostor društvenog života koji je ipak mnogima ostavio lijepe uspomene. Danas je na tom prostoru uređen dječji parkić, vrlo popularna točka za igru i druženje, a koja će se dodatno oplemeniti muralom šarene i razigrane tematike prikaza balthazarovskih motiva.

Raspored događanja:

09.00 sati             Kratki sastanak, priprema materijala, oblačenje odjela, organizacija
09.30 sati             Početak rada, primjena boje, bojanje zidova
12.00 sati             Pauza
12.30 sati             Nastavak – primjena boje, bojanje zidova
14.00 sati             Pauza za ručak
14.45 sati             Nastavak rada
16.00 sati             Završavanje radova i spremanje materijala

Kalendar događanja