Prostor plus poziva umjetnice i umjetnike te umjetničke kolektive iz Hrvatske koji djeluju na području suvremenog plesa da prijave predstave suvremenog plesa i novog cirkusa na otvoreni poziv za sudjelovanje u programu ovogodišnjeg Festivala suvremenog plesa i novog cirkusa – Periskop 2022.

Radovi se mogu prijaviti u tri kategorije:

1. recentne predstave suvremenog plesa umjetnica_ka / umjetničkih kolektiva iz Hrvatske
2. novi horizonti – za radove suvremenog plesa i novog cirkusa u nastajanju ili završene predstave koji su prvi autorski radovi umjetnica_ka / umjetničkih kolektiva iz Hrvatske
3. lokalni_e autori_ce – za predstave suvremenog plesa umjetnica_ka / umjetničkih kolektiva s područja Rijeke i okolice

Prijave se zaprimaju putem obrasca na ovoj poveznici do 2.6.2022. Odabrane_i umjetnice_i / umjetnički kolektivi bit će obavješteni o rezultatima natječaja putem e-maila najkasnije 15.6.2022.

Periskop osigurava: izvedbeni prostor, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara/ku zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu, honorar, smještaj, putne troškove i jedan topli obrok dnevno.

Festival suvremenog plesa i novog cirkusa – Periskop manifestacija je koja okuplja umjetnice i umjetnike iz Hrvatske i inozemstva. Organizira je Prostor Plus, s ciljem decentralizacije plesne i cirkuske umjetnosti u Hrvatskoj te jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa i novog cirkusa u Rijeci.

Ove se godine Periskop planira održati od 26.8. do 2.9.2022. u Rijeci. Moguće su prilagodbe programa i termina festivala zbog okolnosti uzrokovanih COVID-19.

Više informacija o festivalu potražite na www.periskopfestival.com.

Festival Periskop financijski podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija. Prostorima Filodrammatice upravlja SU Molekula.