Festival suvremenog plesa i novog cirkusa – Periskop otvorio je poziv umjetnicama, umjetnicima i umjetničkim kolektivima iz Hrvatske s područja suvremenog plesa za prijavu za sudjelovanje u programu Periskopa 2021.

Radovi se mogu prijaviti u tri kategorije: recentne predstave suvremenog plesa; novi horizonti – za radove suvremenog plesa u nastajanju ili završene predstave koji su prvi autorski radovi; lokalni autori i autorice za predstave suvremenog plesa s područja Rijeke i okolice.

Prijave se zaprimaju putem obrasca na ovoj poveznici do 1. 6. 2021. Odabran i umjetnici, umjetnice i umjetnički kolektivi bit će obavješteni o rezultatima natječaja putem e-maila najkasnije 15. 6. 2021.

Periskop osigurava: izvedbeni prostor, osnovne tehničke uvjete na sceni i tehničara/ku zvuka i rasvjete za generalnu probu i izvedbu, honorar, smještaj, putne troškove i jedan topli obrok dnevno.

Festival suvremenog plesa i novog cirkusa – Periskop manifestacija je koja okuplja umjetnike iz Hrvatske i inozemstva. Organizira je Prostor Plus, s ciljem decentralizacije plesne i cirkuske umjetnosti u Hrvatskoj te jačanja umjetničkih, izvedbenih i edukacijskih potencijala suvremenog plesa i novog cirkusa u Rijeci. Ove se godine Periskop planira održati od 30.8 do 6.9.2021. u Rijeci. Moguće su prilagodbe programa i termina festivala zbog okolnosti uzrokovanih COVID-19.

Više informacija o festivalu potražite na www.periskopfestival.com.

Festival Periskop financijski podržavaju Grad Rijeka i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Udruga Prostor Plus korisnica je institucionalne podrške Zaklade Kultura nova. Prostorima Filodrammatice upravlja SU Molekula.

(Periskop / Foto: Stephany Stefan, press Prostor plus)