U Galeriji Kortil otvoren je 7. salon crno-bijele fotografije „100 + 1“ na kojem su dodijeljene nagrade i priznanja za najbolje radove domaćih autora. Grand prix „Fernando Soprano” osvojio je Nenad Martić za fotografiju „Family ID”.

Prvu nagradu dobio je Matej Borjančić za fotografiju “Mother with child”, drugu nagradu Ankica Rajačić za fotografiju “Balerine”, a treću je nagradu dobio Stojan Gorup za fotografiju “Flying down”. Osim nagrada dodijeljena su i priznanja autorima i autoricama: Tamari Brnelić, Vlasti Štalekar, Zvonku Radičanu i Željku Šinki.

Organizatori izložbe su Foto klub Color Rijeka, a ideja im je bila napraviti natječajnu izložbu na kojoj će biti zastupljeno do 100 najboljih crno-bijelih fotografija + jedna, koja se estetskim kriterijima izdvaja od drugih, a kojoj će se dodijeliti nagrada za najbolju fotografiju i iznimno uspjeli autorski rad Grand Prix nazvan po poznatom riječkom i hrvatskom fotografu Fernandu Sopranu.

Selektorica izložbe je Branka Hlevnjak koja je za ovu prigodu odabrala 80 fotografija, a kako je kazala, oko pobjednika nikada nije imala dvojbi. „Family ID” je fotografija koja se od početka nametnula kao posebna svojim pristupom i temom. Nenad Martić je inspiraciju za fotografiju
vidio kako u svojoj igri u Photoshopu, tako i u generacijskim sličnostima i različitostima, pritom komentirajući i tehnološko društvo današnjice.

Na izložbi je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Nikola Ivaniš, a pokrovitelji izložbe su Hrvatski foto savez, Odjel gradske uprave za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke i Galerija Kortil.