Orijent momčad

Razigrani Monjac prema običaju bio je glavna opasnost za domaću momčad, nekoliko je puta brzonogi napadač Orijenta 1919 stvorio višak.

U 16. minuti Monjac se probio desnom stranom, odigrao prizemno u sredinu, Fatić je iz blizine podmetnuo nogu i skrenuo loptu u mrežu – 0:1.

Stvorila je gostujuća momčad još nekoliko situacija u kojima je nedostajala kvalitetnija završnica. U drugom dijelu momčad Cibalije podignula je ritam, vinkovačkoj momčadi bodovi su nasušno potrebni u borbi za ostanak.

Nije Orijent 1919 više dominirao kao u prvom dijelu, ustuknula je riječka momčad što su domaćini znali iskoristiti. U 68. minuti nakon ubačaja Bajić je glavom zatresao mrežu iza Berkovića – 1:1.

U tim trenucima Vinkovčani su ostavili dojam momčadi koja možda može osvojiti bodove, otvorila se utakmica koju je na kraju opet odlučio Monjac.

U 87. minuti Flego je pravodobno odigrao, a  Monjac pobjegao obrani domaćina i pogodio za novu pobjedu koju su igrači Orijenta proslavili s povećom skupinom Red Fuckersa.

Na tribinama u Vinkovcima imali su podršku pedesetak članova Red Fuckersa, koji su iskoristili gostovanje u Slavoniji da bi posjetili Vukovar.

Druga HNL – 12. kolo
CIBALIA – ORIJENT 1919 1:2

Stadion Cibalia. Gledatelja 300
Sudac: Matej Horvat (Zagreb)

Strijelci: 0:1 Fatić (16), 1:1 Bajić (68), 1:2 Monjac (87)

Žuti kartoni: Dogan, Oršolić (Cibalia), Vidas, Gerc, Berković, Fatić, Črnko (Orijent 1919)

Crveni karton: Anočić (90+4, drugi žuti karton)

CIBALIA:
Marijanović, Šarić (57 Galić), Bukvić, Karaula, Salapić, Anočić, Bajić,
Dogan (57 Kerić), Džijan, Pavlak (76 Oršolić), Tustojić

ORIJENT
1919:
Berković, Smolčić, Mulac, Tadejević, Vidas, Liber, Šantek (90+1
Ivančević), Fatić, Iličić (71 Črnko), Monjac, Gerc (75 Flego)