Danas će poteći Rijeka psihologije u sklopu koje će se održati gotovo sto aktivnosti tijekom sedam dana. Službeno otvaranje manifestacije održat će se u 18 sati na Zoom platformi uz predavanje o socioseksualnosti.

Učenici osnovnih škola imat će priliku upoznati benefite smijeha, zabave i igre za učenje i funkcioniranje, ali i naučiti kako se nositi sa stresom. Učitelji, stručni suradnici i roditelji istraživati će različite načine rada s darovitim učenicima u online okruženju. Bavit ćemo se i psihološkom otpornošću sportaša te osoba s područja pogođenih potresima, a građani će se moći više informirati o udomiteljstvu te naučiti različite načine suočavanja sa životnim izazovima i kako biti svjesniji sadašnjeg trenutka.

Tijekom cijelog trajanja manifestacije na mrežnim stranicama i Youtube kanalu Rijeke psihologije dostupni su: online verzija igre Escape room, video materijali o učenju i izložba postera s temama iz područja zrele dobi i starenja.

Humanitarna akcija

U humanitarnoj akciji manifestacije prikupljaju se sredstva za psihologe iz Društva psihologa Sisačko-moslavačke županije za edukacije i osnaživanje za rad s traumama, a uključiti se možete uplatama donacija na žiro-račun Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci (IBAN: HR9123600001101536455, ZABA;  poziv na broj: 70505505759-06, svrha uplate: humanitarna akcija).

Više detalja o samoj manifestaciji, programu i humanitarnoj akciji potražite na  www.rijekapsihologije.uniri.hr