Legendarni Pipsi predvođeni Dubravkom Ivanišem Ripperom jedinstvena su pojava, koja od osnivanja 1992. u Novom Zagrebu do danas vozi po domaćoj sceni svojim kolosijekom i po svom voznom redu. U 30 godina karijere više puta su se glazbeno osvježili, privukli i odgojili čitave generacije fanova, te čak i uz višegodišnju pauzu od objavljivanja albuma, ostali jedan od koncertno najtraženijih bendova.

Širok raspon utjecaja nikad nisu skrivali, ali su uvijek ostali prepoznatljivo svoji, prije svega zahvaljujući Ripperovoj lucidnoj poetici i pjevačkim akrobacijama. Stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizualno atraktivni, Pips, Chips & Videoclips pravi su primjer modernog pop rock sastava.

Među najzaslužnijima su što se rock u Hrvata još u devedesetima probio u mainstream, no to je ionako došlo usput, njima je bilo bitno stvarati uzbudljivu glazbu i stalno gurati naprijed. Ono što je došlo itekako zasluženo i što kroničari marljivo bilježe su brojna priznanja kojima biva ovjenčano praktički sve što izađe iz njihovog studija.

Bogata diskografija sadrži neke od najznačajnijih domaćih albuma proteklih desetljeća, a koncertna povijest i uigranost uvijek garantiraju impresivan doživljaj uživo.

Teško da postoji bolja pozivnica za dolazak na vanjski teren boćarskog doma Podvežica ovaj četvrtak!

Ulaznice

Ulaznice za koncert po cijeni od 30 kuna mogu se naći u Dallas Music Shopu, Pajol Baru, Caffe baru Skradin, Celtic Caffeu Bard i Klubu Mladih Rijeka, te na samom ulazu uoči koncerta. Vrata se otvaraju u 20 h, a koncert počinje u 22:00 h.

Zvečka festival će svoj ovoljetni program privesti kraju uz nastup obožavanog Darka Rundeka i Ekipe. Više informacija dostupno je na Facebook stranici Riječke zvečke.

(Foto © Sasa Huzjak; press Riječka zvečka)

Kalendar događanja