Zvečka festival zaključuje svoju ovoljetnu koncertnu sezonu 1. rujna uz legendarnog Darka Rundeka i njegov prateći sastav Ekipu, koji će na vanjskom terenu podvežičkog Boćarskog doma približiti riječkoj publici ljepotu i raskoš opusa jednog od naših najplodnijih i najsvestranijih glazbenika.

I nakon više od četiri desetljeća karijere Darko Rundek glazbom, ali i karizmom, gotovo magijskom energijom privlači sve generacije, kako one koje su odrastale uz njegove bezvremenske hitove, tako i mlade koji te pjesme tek otkrivaju. U tome ga trenutno prati spoj iskustva i mladosti: Roko Crnić na bas gitari i bubnjevima, Miro Manojlović na udaraljkama i vibrafonu, Silvio Bočić na bubnjevima, Ana Kovačić sa saksofonom i sintisajzerom te Igor Pavlica na trubi.

Birajući (brisane) prostore u kojima počinje nova priča o našoj sadašnjosti i budućnosti, Darko Rundek i Ekipa trenutno putuju regijom i promoviraju aktualni album “Brisani prostor”, ne zaboravljajući pritom uskočiti u glazbeni vremeplov uz klasike iz vremena Haustora i Cargo Tria.

Vrijedi istaknuti kako je “Brisani prostor” osvojio Porina za najbolji alternativni album godine i niz odličnih ocjena renomiranih kritičara, dok se remasterirano izdanje albuma “Treći svijet” grupe Haustor iz 1984. tjednima nalazi na vrhu top liste prodaje domaćih albuma, što još jednom pokazuje veliki interes za stvaralaštvo jedinstvenog Darka Rundeka.

Bez imalo pretjerivanja možemo zaključiti kako ovogodišnju Zvečku zatvara događaj koji bi bio grijeh propustiti!

Ulaznice

Ulaznice za koncert po cijeni od 30 kuna mogu se naći u Dallas Music Shopu, Pajol Baru, Caffe baru Skradin, Celtic Caffeu Bard i Klubu Mladih Rijeka, te na samom ulazu uoči koncerta. Vrata se otvaraju u 20 h, a koncert počinje u 22:00 h.

(Rundek & Ekipa / Foto Vlasta Prohaska)