U sklopu pilot programa podrške ODVAŽNA, poduzetnicama odabranima putem natječaja, omogućit će se financijska podrška, pristup stručnim informacijama te prilike za poslovno umrežavanje kako bi još
uspješnije zakoračile u fazu rasta i razvoja poslovanja.

Program će prezentirati upraviteljica Zaklade SOLIDARNA, Marina Škrabalo, u razgovoru s Anom Kovačević iz Špajze, koja je poduzetničku ideju razvila kroz Start-up inkubator Rijeka, te Ivom Ribarić iz Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke. Tema razgovora bit će glavni izazovi, ali i ključevi poduzetničkog uspjeha iz ženske perspektive, te strukturna podrška koju žene mogu dobiti u pokretanju vlastitog projekta.

Program je pokrenut u povodu Međunarodnog dana ljudskih prava i 70. obljetnice Opće deklaracije o ljudskim pravima, IKEA i Mastercard u suradnji sa Solidarna – zaklada za ljudska prava i solidarnost i Hrvatskim poslovnim savjetom za održivi razvoj (HR PSOR).

Početni fond za financijske potpore za Program ODVAŽNA iznosi 250 000 kn, iz čega će se financirati provedba 3 – 5 razvojnih akcijskih planova ženskih poduzetničkih pothvata, u pojedinačnom iznosu do 75 000 kuna.

Javni natječaj za prijave prijedloga akcijskih planova za razvoj poslovanja otvoren je do ponoći 10. veljače 2019., a detaljne upute za prijavu nalaze se na mrežnoj stranici Zaklade SOLIDARNA.