Održana tradicionalna božićna Gastrofešta

Građanima su
se pridružili i gradonačelnik Vojko Obersnel sa zamjenicima Markom Filipovićem
i Miroslavom Matešićem te suradnicima. Na Gastrofešti je podijeljeno oko 4000
porcija friganih ribica, 3000 porcija bakalara na gulaš, 3500 čaša crnoga vina
te oko 60 kg fritula.

Gradonačelnik
Obersnel istaknuo je kako je Gastrofešta vrlo dobro prihvaćena među građanima,
kao manifestacija koja svima pruža mogućnost da se uoči blagdana uz delicije
podruže na glavnoj gradskoj šetnici.

U pripremi
bakalara ove su godine sudjelovali Grand Hotel Bonavia, Hotel Continental,
restoran Zlatna Školjka, konoba Blato 1902 d.d., restoran Tarsatica, restoran
Morčić i konoba Nebuloza, dok će fritule pripremiti Jadran hoteli d.d.,
restoran Gardens, konoba Bodega i restoran Morčić.

Srdelice je
osigurala tvrtka Ugor d.o.o., a uslugu pripreme i friganja pružilo je 3. maj
ugostiteljstvo d.o.o.

Sponzori
ovogodišnje manifestacije su: Plodine d.d., Brodokomerc Nova d.o.o., Mlinar
d.d., Istravino d.d. te buffet “Na Kantunu”.  

Osim frigane
ribe i bakalara na gulaš, na Korzu ispred Radio Rijeke građani su mogli uživati
u 3000 kanape sendviča od bakalara na bijelo, 3000 čaša zlatne vrbničke
žlahtine i 3000 kiflica, a ovu donaciju i pripremu su omogućili: HRT – Radio
Rijeka, Poljoprivredna zadruga Vrbnik, Hotel Malin iz Malinske, restoran Galija
iz Krka te Općina Čavle.