Tim povodom na Korzu je građanima podijeljeno oko 1500 porcija lignji na mornarski s palentom kao i štrudla od trešanja.

Na marendu s građanima došao je i riječki gradonačelnik Marko Filipović sa suradnicima, zamjenikom gradonačelnika Goranom Palčevskim i direktorom Turističke zajednice Grada Rijeke Petrom Škarpom.

„Drago mi je da smo nakon dvije pandemijske godine ponovo na Korzu i da možemo na ovaj način svi zajedno proslaviti dan našega grada i dan našeg zaštitnika sv. Vida“, rekao je gradonačelnik Filipović i čestitao svim Riječankama i Riječanima Dan grada Rijeke.

Program obilježavanja započeo je u jutarnjim satima polaganjem vijenaca u more u spomen na sve preminule Riječane, a nastavio se Gastrofeštom na Korzu. U večernjim satima ispred Katedrale sv. Vida bit će održana sveta misa, na Korzu će Bokeljska mornarica već tradicionalno izvesti svoje kolo sv. Trifuna, a za kraj današnjeg dana na Trgu Riječke rezolucije bit će izvedena predstava Casabianca u izvedbi Irene Grdinić i Marija Lipovšeka Battifiace.

Tradicionalnu Gastrofeštu i ove su godine organizirali Grad Rijeka i Turistička zajednica Grada Rijeke.

Namirnice za ovogodišnju Gastrofeštu osigurao je Lidl Hrvatska d.o.o., štrudlu od trešanja pripremio je PIK Rijeka d.d., a pripremu obroka i podjelu hrane organizirao je Studentski centar Rijeka.